Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

DRÁMA v NEMECKU! V poslednej chvíli zabránili teroristickému útoku: Mladíci plánoval útok na kresťanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Okresný súd v Düsseldorfe v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko vydal zatykač na tri mladistvé osoby vo veku 15 a 16 rokov pre podozrenie z prípravy islamisticky motivovaného teroristického útoku. Tínedžeri boli vzatí do vyšetrovacej väzby, uviedla v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na düsseldorfskú prokuratúru.

Súd v Düsseldorfe na nich vydal zatykače už počas veľkonočného víkendu na žiadosť Ústredia pre stíhanie terorizmu. Podľa vyšetrovateľov sa tínedžeri chystali spáchať trestný čin vraždy a zabitia v súbehu s prípravou závažného násilného činu, ktorý by ohrozil štát.

archívne video

Nie je to prvýkrát, čo Hamas využil sanitky na terorizmus, tvrdia Izraelské obranné sily (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Podľa denníka Bild sú mladí ľudia prívržencami tzv. Islamského štátu (IS). Ich cieľom bolo zaútočiť nožmi a zápalnými fľašami na kresťanov v kostoloch a policajtov na policajných staniciach. O svojich plánoch diskutovali v súkromnom čete. Hoci nemali konkrétny plán útoku s časom a miestom, bezpečnostné zložky videli v ich konaní hrozbu.

Vlani v novembri zatkli v Severnom Porýní-Vestfálsku a Brandenbursku pre podozrenie z terorizmu dvoch tínedžerov, ktorí sympatizovali s IS a plánovali útok s použitím auta na vianočný trh, pripomína DPA.

Viac o téme: ZadržanieTínedžeri NemeckoTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu