Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zvrat v prípade zámeny pacientiek v pražskej nemocnici: Políciu kontaktoval právny zástupca jednej zo žien

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA – V pondelok došlo na gynekologickom oddelení pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka k šokujúcej zámene pacientiek. Kvôli chybe zdravotníckeho personálu jedna zo žien potratila. Polícii sa včera ozval právny zástupca jednej zo žien.

archívne video

Zvolenská nemocnica po rekonštrukcii otvorila svoje pôrodné sály (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Česká polícia v piatkovom príspevku na sociálnej sieti X informovala, že sa vo veci obrátili na nemocnicu, no nepodarilo sa im skontaktovať so žiadnou z poškodených žien. Uverejnili preto výzvu, na ktorú reagoval právny zástupca jednej zo žien. Na základe získaných informácií tak polícia zahájila trestné konanie pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Jedna z tehotných žien prišla do pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka bežnú kontrolu a druhá na odborný zákrok na umelé ukončenie tehotenstva. V dôsledku závažnému porušeniu a nedodržaniu predpisov došlo k zámene a lekár vykonal zákrok nesprávnej žene. Nemocnica sa rodine ospravedlnila a je pripravená poskytnúť náležité odškodnenie. „Ministerstvo zdravotníctva vyjadruje pacientke aj celej rodine hlbokú ľútosť. Došlo k neospravedlniteľnému zlyhaniu ľudského faktora a vinníci sú postavení mimo služby,“ povedal pre portál Novinky.cz hovorca rezortu Ondřej Jakob.

Viac o téme: NemocnicaInterrupciaPrahaZámena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu