Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

UKRAJINCI stratili NERVY: VIDEO Útok na armádnych verbovačov! Najprv ZRÁŽKA s autom, potom prišla na rad SEKERA!

Útok na verbovačov v obci Ploske, ktorí povolávajú na Ukrajine ďalších mužov do armády.
Útok na verbovačov v obci Ploske, ktorí povolávajú na Ukrajine ďalších mužov do armády. (Zdroj: X/Bloomberg Whistleblower)

PLOSKE – Od spustenia ruskej invázie sa zmenil život obyvateľom Ukrajiny o 180 stupňov. Boje naďalej pokračujú, no vojakov ubúda. Povolací rozkaz dostali už takmer všetci mladí muži aj v tých najodľahlejších častiach krajiny. Verbovači však nerátali, že v tejto obci im pôjde doslova o holý život.

archívne video

V Urjupinsku sa miestny obyvateľ na protest proti mobilizácii pokúsil podpáliť vojenskú kanceláriu (Zdroj: Facebook/ReviewNews)

V horskej obci Ploske pri kontrolnom stanovišti Horlecha na Zakarpatskej Ukrajine došlo dňa 6. marca k napadnutiu dvoch členov vojenského komisariátu. Ako informuje The New Voice of Ukraine, verbovači zastavili na ceste mladého muža na koni, pričom mu chceli skontrolovať doklady a následne mu odovzdať povolací rozkaz do armády. 

Útok dvoch mužov

Všetko by prešlo bez problémov, no náhle sa zo zákruty vyrútilo osobné žlté vozilo Lada Niva, ktoré si to namierilo priamo na zástupcov armády. Jeden sa stihol vozidlu vyhnúť, no druhého vodič doslova zrazil. Lada narazila do múru v blízkosti autobusovej zastávky a poškodila si nárazník. 

Vodiča to ale neodradilo. Otočil sa a vrátil sa naspäť. Zastavil pri verbovačoch a vystúpil z auta aj so sekerou. Následne jedného z nich udrel tupou stranou poriska, podišiel k ich autu a vybil im všetky okná na jednej strane. Nakoniec ešte zaťal sekerou do zadného okna. Potom sa otočil, bez slova nastúpil do auta aj s chlapcom, zrejme jeho syn, a odišli. Do súboja sa zapojil aj muž na koni, ktorého na začiatku verbovali. Tiež mal v ruke sekeru a zaútočil na druhého verbovača, ktorému práve demolovali auto. 

Bez kaucie 

Súd podľa webu Ukrinform uvalil dňa 11. marca predbežnú väzbu na dvoch mužov, ktorí v Černovickej oblasti zaútočili na zástupcov vojenského komisariátu."Pokiaľ ide o zadržaných, na žiadosť vyšetrovateľov súd uložil predbežné obmedzenie väzby bez nároku na kauciu," uviedla polícia. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie článku 296 Trestného zákona Ukrajiny (výtržníctvo spáchané so zbraňami). Sankcia článku stanovuje možný trest až po dobu sedem rokov za mrežami. 

Valerij Poljančuk, vedúci samosprávy Seliatyn v Černovickej oblasti, poznamenal, že jeden podozrivý utiekol z miesta činu. Útočníci majú byť bratia. Hovorkyňa regionálneho vojenského komisariátu Tetiana Hajdaščuková pred médiami vyhlásila, príslušníci armády chceli len skontrolovať a predložiť vojenské registračné doklady. 

Viac o téme: SekeraObranaSúd UkrajinaVojna na UkrajineVerbovačiPolovací rozkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu