Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma na palube: Pasažieri počuli silný výbuch! Piloti urobili rázny krok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Baker)

MELBOURNE - Cestujúci hovoria o hlasnom výbuchu počas letu austrálskej leteckej spoločnosti Qantas. Kvôli problémom s motorom piloti žiadali o prednostné pristátie. Našťastie neboli potrební záchranári.

Inžinieri z austrálskej leteckej spoločnosti Qantas skúmajú Airbus A330 po tom, čo piloti v pondelok večer pri lete z Melbourne do Perthu vypli jeden z motorov lietadla. Miestne médiá citovali cestujúcich, ktorí hlásili hlasný zvuk na palube letu 781 spoločnosti Qantas.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Najväčšia austrálska letecká spoločnosť uviedla, že lietadlo bezpečne pristálo v Perthe bez ďalších incidentov. Podľa Qantas malo lietadlo pri približovaní sa k Perthu problém s jedným motorom. Piloti následne dodržali predpísané postupy, manuálne vypli motor a požiadali o prednostné pristátie. Pohotovostné služby boli v pohotovosti pre prípad núdze, ale lietadlo rolovalo k bráne vlastnou silou a cestujúci normálne vystúpili.

"Vieme, že sa to týka pasažierov na palube a ďakujeme im za spoluprácu a pochopenie," uviedol Qantas vo vyhlásení. Lietadlo je navrhnuté pre bezpečnú prevádzku len s jedným motorom.

Niekoľko leteckých incidentov nedávno vystrašilo cestujúcich, vrátane poruchy Boeingu 737 MAX Alaska Airlines začiatkom januára. Generálny riaditeľ Boeingu Dave Calhoun oznámil svoju rezignáciu. Len v polovici marca Boeing 737-800 United Airlines stratil za letu kryt na trupe. Niekoľko dní predtým americký výrobca lietadiel Boeing zlyhal vo viac ako tretine testov na 737 MAX počas rozsiahlej bezpečnostnej kontroly, ktorú vykonal americký Federálny úrad pre letectvo (FAA). Nervózne na nešťastia reagovali aj investori.

Viac o téme: MotorQantasAirbus A330
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu