Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Izraelský útok na dom v Libanone zabil päť ľudí, štyroch z jednej rodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Fatima Shbair)

BEJRÚT - Najmenej päť ľudí zahynulo, štyria z jednej rodiny, a deväť ďalších osôb utrpelo zranenia pri sobotňajšom izraelskom útoku na dom na juhu Libanonu, informovala oficiálna libanonská tlačová agentúra NNA. Správu sme prevzali z agentúry AFP.

Iránom podporované libanonské hnutie Hizballáh a Izrael sa takmer denne ostreľujú cez hranicu a máva to tragické následky. Ostreľovanie prebieha od vypuknutia vojny medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré vládne v Pásme Gazy a ktoré je spojencom Hizballáhu. "Útok na dom v oblasti dediny Chirbat Salm zabil štvorčlennú rodinu," manželov a ich dve deti, a jedného ďalšieho človeka, spresnila NNA. Dodala, že matka bola tiež tehotná.

Matka bola tehotná

Útok zdemoloval tento dom a zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí, ktorí žili v blízkom okolí, informovala ešte NNA. Od začiatku vojny medzi Izraelom a Hamasom v októbri bolo v Libanone podľa AFP zabitých najmenej 312 ľudí, prevažne bojovníkov Hizballáhu, a 56 civilistov. Boje sa vedú predovšetkým v pohraničných oblastiach, ale silnejú obavy z rozšírenia konfliktu do celého Libanonu. Minulý utorok boli pri izraelskom údere na dom v južnej libanonskej pohraničnej dedine Húlá zabití libanonskí manželia a ich syn. V Izraeli zahynulo pri cezhraničných útokoch najmenej desať vojakov a sedem civilistov.

Viac o téme: Rodinaútok IzraelLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu