Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Potravinový škandál v Poľsku, Ukrajinec zomrel po konzumácii huspeniny: Desivé odhalenia!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - V januári sme vás informovali o potravinovom škandále, ktorý si v Poľsku vyžiadal jedného mŕtveho. 54-ročný Ukrajinec zomrel po tom, čo zjedol domácu huspeninu, ktorú si kúpil na trhu v meste Nowa Dęba. Podomácky vyrobenými mäsovými výrobkami sa otrávili aj ďalší dvaja ľudia, ktorí skončili v nemocnici. Polícia následne začala vyšetrovanie, ktoré prinieslo šokujúce odhalenia.

K tragédii došlo v sobotu 17. februára. Zákazníci si na trhu v Nowej Dębe kúpili huspeninu od manželov Reginy a Wiesława S., čo viedlo k akútnej otrave troch ľudí: dvoch senioriek a 54-ročného muža, ktorý zomrel len dve a pol hodiny po jej konzumácii. 

Po smrteľnej otrave „domácimi“ výrobkami predávanými na trhovisku v Nowej Dębe polícia zadržala manželov Reginu a Wiesława S. z Mielca. „Podmienky v miestnosti, kde sa spracovávalo mäso, boli škandalózne. Bola tam špina, netiekla teplá voda. Stoly a nástroje neboli dezinfikované, nemali žiadne dezinfekčné protriedky. Použité nože a žiletky boli staré. Niektoré boli hrdzavé,“ vyjadril sa Andrzej Dubiel, hovorca okresnej prokuratúry v Tarnobrzegu. Informuje o tom portál Super Express.

Potravinový škandál v Poľsku,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Okrem toho nemali predajcovia z trhoviska v Nowej Dębe potrebné súhlasy a povolenia na výrobu a obchodovanie s výrobkami. Policajti zaistili 20 kilogramov tovaru, ktorý ešte nebol uvedený na trh a odoslali ho na laboratórne testy, ktorých výsledky majú oznámiť v najbližšom čase. Vyšetrovatelia naďalej zhromažďujú potrebné dôkazy. „Bude to podklad pre formulovanie a vznesenie obvinenia,“ dodal pre poľskú agentúru PAP Dubiel.

Manželia tvrdia, že si chceli len privyrobiť

V poľskej televízia TVN "UWAGA" manželia uviedli, že si chceli len privyrobiť. Mali vlastné stádo, z ktorého získavali mäso. "Farma je malá, bez príjmu. Chceli sme si privyrobiť. Moja žena pracuje sezónne, ja som chorý a nemôžem normálne pracovať. A dopadlo to tak, ako to dopadlo," uviedol muž. 

Na otázku novinárov, v akých podmienkach boli produkty pripravené, nesúhlasili s tvrdeniami o nedodržiavaní hygieny. Ich obhajca povedal, že "prevádzkovali malú farmu pre vlastnú potrebu." Mäsové výrobky z ich stánku boli na tržnici v Nowej Dębe populárne a ľudia často stáli v radoch.

Viac o téme: OtravaHuspeninaPoľskoNowa Deba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu