Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nešťastie na stavbe: Pri nehode v Taliansku zahynul robotník, traja sa zranili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Pri zrútení betónového bloku na stavenisku vo Florencii prišiel v piatok o život najmenej jeden robotník a ďalší traja sa zranili. Podľa talianskych predstaviteľov počet obetí zrejme ešte porastie, informuje agentúra Reuters.

K tragickej nehode došlo v severozápadnej časti Florencie, ktorá sa nachádza v strednom Taliansku. Spôsobilo ju zrútenie betónovej dosky v budove stavanej z prefabrikovaných materiálov. Podľa talianskej agentúry ANSA išlo o rozostavaný supermarket.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Prezident regiónu Toskánsko Eugenio Giani pre televízny kanál SkyTG24 povedal, že dvoch robotníkov vytiahli spod trosiek vo veľmi kritickom stave. Iba malú nádej na prežitie majú podľa neho ďalšie osoby, ktoré uviazli pod betónovou doskou.

Zomrela najmenej jedna osoba

Giani v aplikácii Telegram už predtým napísal, že zomrela najmenej jedna osoba. Talianska premiérka Giorgia Meloniová vyjadrila sústrasť rodinám obetí. "S obavami sledujem vývoj situácie (vo Florencii) a ďakujem všetkým, ktorí sa podieľajú na pátraní po nezvestných a na záchranných operáciách pre zranených," uviedla Meloniová na sociálnej sieti X.

Viac o téme: NehodaStavbaRobotníkTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu