Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Izraelská armáda spustila útok na najväčšiu nemocnicu v Chán Júnise: Vojaci strieľajú aj do lekárov!

Izraelskí vojaci v Gaze
Izraelskí vojaci v Gaze (Zdroj: SITA/(AP Photo/Leo Correa)

CHÁN JÚNIS- Izraelská armáda spustila v stredu útok na najväčšiu nemocnicu v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy. Jej vojaci údajne strieľajú aj do lekárov.

 archívne video

Počas operácií v Chán Júnise našli vojaci desiatky granátov a výbušnín používaných na streľbu z dronov (Zdroj: X/IDF)

Al-Džazíra uviedla, že izraelská armáda oblieha Násirovo zdravotnícke stredisko, ktoré sa zmenilo na vojnovú zónu. Izraelskí vojaci podľa jej informácií "strieľajú na všetkých, ktorí im prídu do rany, strieľali aj na lekára a zdravotnú sestru, pričom na nádvorí ležia mŕtve telá".Ľudia sa ocitli po paľbou po tom, ako im nariadili evakuáciu, dodala al-Džazíra s tým, že v nemocnici údajne nemajú žiadne palivo, zdravotnícky materiál ani zásoby kyslíka.

Izraelská armáda krátko pred útokom uviedla, že v utorok večer zaslala palestínskemu militantnému hnutiu Hamasu vyhlásenie, na základe ktorého si vyhradila právo konať, pokiaľ hnutie neopustí danú nemocnicu do 12 hodín.

"Máme informácie, ktoré dokazujú, že teroristická organizácia Hamas naďalej vykonáva vojenské aktivity v Násirovom zdravotníckom stredisku, a dokonca tam zadržiavala rukojemníkov," uviedla izraelská armáda vo svojom vyhlásení."Žiadame okamžité zastavenie všetkých bojových aktivít v okolí nemocnice a okamžitý odchod ozbrojených oddielov," dodala armáda s tým, že civilisti, ktorí v tejto nemocnici hľadali úkryt, by sa mali presunúť do humanitárnej zóny a do mesta Dajr al-Balah.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu