Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Polícia zadržala muža (40), ktorý mal znásilniť ženu čakajúcu syna v aute pred školou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Policajti chytili v Mělníku 40-ročného muža, ktorého podozrievajú zo štvrtkového znásilnenia ženy na pražskom Proseku. Polícia to dnes uviedla na sociálnej sieti X.

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Páchateľ ženu prepadol v jej aute, keď čakala pred školou na syna. Vo vozidle ju po čine zanechal spútanú a polonahou. "Kriminalisti muža zadržali v noci na dnes v Mělníku v spolupráci so zásahovou jednotkou pražskej polície. Teraz je v cele a budú s ním vykonávané štandardné úkony trestného konania," napísali policajti.

Polícia k prípadu v piatok uviedla, že muž vo štvrtok dopoludnia donútil pod vyhrážkou násilia zhruba 30-ročnú ženu, aby si presadla na miesto spolujazdca. Potom ju odviezol na neznáme miesto, kde ju znásilnil. Páchateľ potom s autom prešiel do Okříneckej ulice, odkiaľ odišiel. K popisu muža vtedy policajti oznámili, že bol štíhly, mal kruhy pod očami, krátke svetlé alebo žiadne vlasy, bol cítiť zatuchlinou a hovoril po česky.

Popri znásilnení kriminalisti muža podozrievajú tiež z obmedzovania osobnej slobody. Za znásilnenie hrozí v základnej sadzbe pol roka až päť rokov väzenia. Ak sa páchateľ dopustí súlože alebo porovnateľného pohlavného styku, sadzba sa zvyšuje na dva až desať rokov. Pri prípadnom spôsobení ťažkej ujmy na zdraví potom sadzba predstavuje päť až 12 rokov odňatia slobody.

Viac o téme: ZnásilneniePáchateľPolícia Česká republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu