Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Brutálny teroristický útok: Muž vpálil autom do skupiny ľudí! Po nehode vytiahol nôž a niekoľkých pobodal

Muž s autom napálil rovno do davu ľudí
Muž s autom napálil rovno do davu ľudí (Zdroj: X/Oli London)

JERUZALEM - Izraelská polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý, že v pondelok v stredoizraelskom meste Ra'anana autom vrazil do skupiny ľudí. Zahynula pritom 70-ročná žena a zranenia utrpelo najmenej 18 ľudí, z toho stav piatich je vážny. Informoval o tom spravodajský web The Times of Israel (TOI) s odvolaním sa na izraelskú záchrannú službu Magen David Adom (MDA), ako aj agentúra DPA.

Polícia spresnila, že zadržala osobu podozrivú zo páchania toto útoku, ktorý vo svojom vyhlásení označila za teroristický. Podozrivým je Palestínčan z mesta Hebron na západnom brehu Jordánu. Očití svedkovia vypovedali, že muž najprv autom, ktoré ukradol, narazil do iného vozidla. Následne zo svojho auta vyskočil a nožom pobodal najmenej dvoch ľudí.

archívne video

Fatálna zrážka chodca s autom: VIDEO nie je vhodné pre deti a citlivé povahy (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Polícia vo svojom vyhlásení informovala, že útok bol spáchaný ukradnutým autom. Izraelské médiá uviedli, že podozrivý muž sa pred a počas útoku zmocnil postupne troch áut. Zadržaný bol medzičasom aj ďalší podozrivý muž. Ide o príbuzného prvého podozrivého, žijúci tiež v Hebrone. Polícia uviedla, že jej príslušníci pátrajú po prípadných ďalších podozrivých alebo po iných potenciálnych hrozbách.

"Máme zrejmé podozrenie na teroristický útok," uviedla podľa agentúry Reuters izraelská polícia vo vyhlásení. Svojim ťažkým zraneniam v nemocnici podľahla žena, sedemdesiatnička. Jej meno úrady nezverejnili, podľa ToI ju útočník zrejme pobodal. Ďalších najmenej 17 ľudí je zranených, vrátane dvoch až piatich vážne, uvádzajú izraelské médiá. Medzi obeťami sú najmenej štyri deti a dospievajúci.

Podozrivý podľa svedkov pobodal vodiča auta, ktoré následne ukradol a našiel s ním do niekoľkých ľudí. Z vozidla následne ušiel, aby ukradol ďalšiu a zamieril s ním proti inej skupine osôb. Izraelské úrady teraz útok prešetrujú, niektoré podrobnosti zostávajú nejasné. Podľa polície je druhý zo zadržaných mužov tiež podozrivý zo zapojenia do útoku.

Viac o téme: ZrážkaIncidentTragédieIzraelDav ľudíAutoMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu