Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Učitelia z Pásma Gazy oslavujú masakru zo začiatku októbra: Synovia judaizmu, ešte sme neskončili!

Utečenci z Pásma Gazy oslavujú teroristov a útoky  počas masakry na Izrael zo začiatku októbra minulého roku
Utečenci z Pásma Gazy oslavujú teroristov a útoky počas masakry na Izrael zo začiatku októbra minulého roku (Zdroj: X/Amichai Stein)

PÁSMO GAZY – V istej skupine na sociálnej sieti sa po útoku Hamasu na Izrael začali objavovať nenávistné príspevky na izraelské obyvateľstvo. Teroristi, ktorí ničili a zabíjali všetko okolo seba, boli v tejto skupine velebení ako synovia Allaha. Autormi príspevkov sú navyše učitelia, ktorí vzdelávajú budúce generácie.

archívne video

Sme vo vojne s Hamasom, nie s civilistami v Gaze, tvrdí izraelská armáda (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Skupina zhruba tritisíc učiteľov z Pásma Gazy, ktorí momentálne pracujú v štruktúrach UNRWA (Úrad pre palestínskych utečencov na Blízkom východe), uverejnila na sociálne siete plno príspevkov, ktoré oslavujú masaker zo siedmeho októbra minulého roku. UN Watch píše, že teroristi Hamasu v ten deň zaútočili po zemi aj zo vzduchu na nič netušiaci Izrael, pričom zabíjali všetko živé. Mnoho ľudí v tom čase odvliekli aj ako rukojemníkov. 

Dôkaz

Príspevky v skupine oslavujú týchto radikálnych bojovníkov, učitelia ich vyhlasujú za hrdinov a vyzdvihujú radikálne spôsoby islamu, ktoré teroristi používajú v praxi. Na obrázkoch sú zabití alebo unesení Izraelčania a členovia skupiny naliehajú bojovníkov Hamasu, aby tých, ktorých ešte žijú, hneď popravili. 

Západný svet pri pohľade na tieto príspevky doslova stuhol. "Toto je jasný dôkaz podnecovania učiteľov UNRWA k terorizmu, ktorý pácha džihád. Je to až detinsky okaté," povedal Hillel Neuer, výkonný riaditeľ mimovládnej organizácie UN Watch so sídlom v Ženeve, ktorej hlavnou úlohou je monitorovať výkon a postupy Organizácie Spojených národodv (OSN) podľa bodov jej hlavného dokumentu - Charty OSN. 

Zneužili skupinu 

Pôvodne bola táto skupina založená na podporu učiteľov pod záštitou UNRWA. Obsahuje desiatky zložiek s menami zamestnancov, ich identifikačné čísla, rozvrhy či učebné materiály. Jej pôvodným cieľom bola spolupráca a ľahšia forma komunikácie medzi jednotlivými učiteľmi, ktorí sa stali utečencami. 

V poslednej dobe sa však v skupine zdieľajú fotografie, videá či obyčajné príspevky, ktoré podnecujú k terorizmu páchanom džihádom. Okrem toho otvorene oslavujú masaker Hamasu zo začiatku októbra či znásilňovanie civilistov. Vo vlákne na Twitteri Neuer vyzýva OSN a členské štáty, aby konali. Ako dôkaz verejnil nespočetné množstvo príkladov nenávistných príspevkov.

Učitelia podporujú teroristov 

Jedným z autorov je aj učiteľ v UNRWA Waseem Ula, ktorý pravidelne poskytuje informácie o dodaní výplaty. Funguje ako sprostredkovateľ medzi učiteľmi a vedúcim oddelením ľudských zdrojov UNRWA pre Gazu Samim Abu Kamilom. K príspevku o výplate doplnil výzvu na zabitie Izraelčanov: "Výplaty vám prídu v nedeľu….Synovia judaizmu, este sme neskončili! My vám to zrátame," uverejňuje k fotografii vesty, na ktorej sú umiestnené výbušniny. Okrem toho oslovuje teroristu Akrana Abu Hasanena, účastníka masakry, ako "martýra Qassami", svojho priateľa a brata. "Modlím sa k Allahovi, aby ťa v nebi nesúdil," napísal. 

Ovplyvňuje civilistov

Ďalší učiteľ Abdallah Mehjez robí špinavú prácu pre Hamas spôsobom, že nabáda civilistov, aby neriešili varovania o nebezpečenstve a namiesto toho radšej poslúžili ako živé štíty. V minulosti pracoval dokonca aj pre BBC. 

"Dojčili džihád mliekom svojich matiek. Nech im Allah pomôže zvíťaziť," uviedla ďalšia učiteľka. UN Watch pred americkými či nemeckými politikmi uviedlo, ako sa učitelia UNRWA systematicky snažia ovplyvniť palestínske deti tým, že podporujú terorizmu s antisemitizmus. 

Viac o téme: UtečenciUčiteliaDžihádOSNPalestínaHamasPásmo GazyPodpora terorizmuIzrael vo vojneUNWatch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu