Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po otrave alkoholom zomreli štyria ľudia, 40 ďalších hospitalizovali

(Zdroj: Getty Images)

TUNIS - Štyria ľudia zahynuli a 40 ďalších museli v nedeľu hospitalizovať po otrave alkoholom na juhu Tuniska, uviedli tamojšie úrady. Informuje agentúra AFP. V prípade sa začalo vyšetrovanie a tuniská polícia zadržala osobu, ktorá alkohol dodávala, oznámil hovorca súdu v meste Medenine.

Prebieha tiež analýza alkoholu s cieľom zistiť príčinu masovej otravy. Zo 40 preživších už väčšina opustila nemocnicu, niektorých však previezli na liečenie do metropoly Tunis. Otravy nesprávne vyrobeným alebo kontaminovaným alkoholom sú v Tunisku bežné a často smrteľné, píše agentúra AFP. V roku 2021 tuniské úrady oznámili päť úmrtí a hospitalizáciu ďalších 25 v meste Kasserine na západe krajiny po požití kontaminovaného alkoholu.

archívne video

Vodič v Bratislave nafúkal 2,21 promile, už čelí obvineniu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

V máji 2020 bolo otrávených 39 ľudí po požití metanolu neďaleko mesta Kairouan; šesť z nich zomrelo. Konzumácia podomácky vyrobeného alkoholu je bežná v niektorých robotníckych štvrtiach metropoly Tunis i v odľahlých regiónoch krajiny, kde je vysoká miera chudoby. Alkohol, ktorý je nelegálny, je často oveľa lacnejší ako ten, ktorý sa predáva v obchodoch, spresňuje AFP.

Viac o téme: AlkoholOtravaVyšetrovaniePolícia Tunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu