Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na letisku v Mníchove primrzlo lietadlo k dráhe: Smerovalo na klimatický samit v Dubaji

Lietadlo sa preklopilo a primrzlo k dráhe.
Lietadlo sa preklopilo a primrzlo k dráhe. (Zdroj: X)

MNÍCHOV - Pred cestou na medzinárodný klimatický samit (COP 28) v Dubaji sa preklopilo súkromné ​​lietadlo pod ťarchou snehu na mníchovskom letisku na chvost a zamrzlo na pristávacej dráhe. Hasiči museli lietadlo uvoľniť.

Široko zdieľané video na internete ukazuje zábery pripomínajúce letisko Novosibirsk na Sibíri. Zobrazuje letisko Mníchov po nástupe zimného počasia, čo by pre bavorskú metropolu nemalo byť vlastne nič neobvyklé. Ale po takmer 40 centimetroch čerstvého snehu už nič nefungovalo. Letisko „Franz-Josef-Strauß“ v Mníchove, takmer 25 kilometrov od mesta, muselo zatvoriť prevádzku, pristávacie dráhy vyzerali ako nadrozmerné curlingové športovisko.

V Bratislave nasnežilo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Snehový a ľadový chaos sa stal osudným aj pre cestujúcich do Dubaja na klimatický samit. Členom hasičského zboru narobilo starosti najmä súkromné ​​lietadlo. Dopravné lietadlo si doslova sadlo na chvost pod ťarchou snehu a následne zamrzlo na dráhe. "Vzhľadom na husté sneženie si lietadlo sadlo na chrbát," povedal hovorca letiska Henner Euting pre mníchovský Merkur. „Hasiči ho potom opäť postavili a stabilizovali. Bolo to súkromné ​​obchodné lietadlo."

 

Viac o téme: SnehLietadloLetiskoMrázMníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu