Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Úrady v Pekingu a jeho okolí vydali výstrahy pred znečisteným ovzduším

(Zdroj: Twitter/ Reuters)

PEKING - Desiatky miliónov ľudí žijúcich v čínskej metropole Peking a jej okolí ohrozuje vážne znečistené ovzdušie. Miestne úrady v utorok obyvateľov vyzvali, aby obmedzili vonkajšie aktivity, informuje agentúra AFP.

Úrady v Pekingu vydali v pondelok druhý najvyšší stupeň výstrahy pred znečisteným ovzduším. V niektorých oblastiach husto obývanej provincie Che-pej, ktorá obklopuje Peking, platí dokonca najvyššia výstraha. Spoločnosť IQAir, ktorá zbiera a vyhodnocuje informácie o kvalite ovzdušia vo veľkých mestách, v utorok zaradila Peking ako piate najznečistenejšie veľké mesto na Zemi.

Úrady v zasiahnutých regiónoch obmedzili počet vozidiel na cestách

V častiach provincie Che-pej podľa meteorologických údajov znížil smog viditeľnosť na menej ako 50 metrov. Miestni meteorológovia tvrdia, že smog, ktorý podľa nich spôsobili nepriaznivé poveternostné podmienky, bude v regióne pretrvávať, kým koncom týždňa neklesnú teploty.

Čína je v súčasnosti najväčším svetovým producentom skleníkových plynov, ktoré sú hnacou silou zmeny klímy, píše AFP. Kvalita ovzdušia sa v čínskej metropole v uplynulých rokoch mierne zlepšila, no stále zaostáva za štandardami stanovenými Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO).

Viac o téme: ZnečistenieVýstrahaOvzdušiePekingÚrady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu