Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Vážna dopravná nehoda: Zrazil sa kamión s osobným vlakom! Na mieste horí

(Zdroj: Topky)

OLOMOUC - V olomouckej časti Bielidla sa dnes ráno zrazil na prejazde kamión s osobným vlakom. Na mieste horia, zasahujú hasiči, povedala ČTK hovorkyňa hasičov Lucia Balážová. Nehoda sa stala na Divišovej ulici, na mieste zasahujú integrované záchranné zložky. Zatiaľ nie sú informácie o tom, že by bol niekto zranený. Podľa fotografie zdravotníckej záchrannej služby na sieti X z miesta nehody stúpa hustý čierny dym.

Nehoda sa stala v Divišovej ulici neďaleko olomouckej hlavnej stanice na trati smerom na Bruntál. Ide o frekventovaný prejazd bez závor neďaleko nákupného centra, cez ktorý prechádzajú tiež električky. Na mieste zasahujú integrované záchranné zložky. 

Archívne video: Dopravná nehoda R1

Dopravná nehoda R1 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Na mieste riešime po strete na prejazde požiar vlaku, nákladného auta a osobného auta. Máme tam jednotky z prvého stupňa požiarneho poplachu, na mieste zasahuje sedem jednotiek," uviedla hovorkyňa hasičov. Zranenia utrpeli podľa polície štyria ľudia, ktorým bola poskytnutá prvá pomoc. "Keď sme prišli na miesto, ľudia boli z horiaceho vlaku svojvoľne evakuovaní," doplnila hovorkyňa hasičov.

Podľa informácií Českých dráh na sociálnej sieti X začal vlak horieť po strete s kamiónom. "Vďaka rýchlej reakcii vlakvedúceho a rušňovodiča boli všetci cestujúci včas evakuovaní. Podľa zatiaľ dostupných informácií sú naši kolegovia teraz v starostlivosti lekárov," uviedli dráhy. Podľa policajnej hovorkyne Petry Vaňharovej vo vlaku cestovalo niekoľko desiatok ľudí. Cesta je teraz uzavretá, doprava je odkláňaná cez Libušinu ulicu.

Viac o téme: VlakKamiónČeskoPožiareDopravné nehody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu