Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kuriozita, aká sa len tak nevidí: Ovce skákali vyššie ako kozy! Majiteľ bol v šoku, za všetko môže dobre známa rastlina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Stádo hladných oviec, ktoré sa potýkali s následkami búrky Daniel, spáslo v skleníku v strednom Grécku vyše 270 kilogramov konope pestovaného na liečebné použitie. Ovce neskôr skákali vyššie ako kozy, čo je neobvyklé, uviedol majiteľ farmy pri obci Almyros v oblasti Thesálie. Informoval o tom na svojom webe magazín Newsweek.

Búrka Daniel priniesla historicky najvyššie mesačné zrážky v Európe. Prívalové lijáky v strednom Grécku viedli k zosuvom pôdy, poničili cesty a mosty a ochromili dodávky vody. Stádo oviec sa pred záplavami uchýlilo do skleníka. Po spasení konope začali ovce podľa pastiera vykazovať "čudné správanie".

archívne video

Pestovatelia konopy siatej z Pčoliného vidia v tejto komodite veľký potenciál (Zdroj: TASR/Jana Ďurašková, Diana Semanová)

V roku 2017 vláda legalizovala používanie konope

"Neviem, či je to na smiech alebo na plač. Bola vlna horúčav a prišli sme o veľa produkcie. Nasledovali záplavy, prišli sme takmer o všetko. A teraz toto, "povedal majiteľ farmy Jannis Burunis. "Stádo vliezlo do skleníka a zožralo, čo zostalo. Popravde neviem, čo povedať," dodal. Ovce "skákali vyššie ako kozy, čo sa nikdy nestáva", oznámil miestna rozhlasová stanica. V roku 2017 grécka vláda legalizovala používanie konope na liečebné účely. Tento rok Grécko otvorilo svoj vôbec prvý závod na produkciu liečivého konope.

Viac o téme: KonopeBúrkaOvceGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu