Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nórska princezná je terčom kritiky: Za muža si chce vziať kontroverzného šamana

Nórska princezná si za manžela chce vziať šamana
Nórska princezná si za manžela chce vziať šamana (Zdroj: profimedia.sk)

OSLO - Nórska princezná Märtha Louise, dcéra kráľa Haralda V., sa budúci rok v auguste vydá za svojho amerického snúbenca Dureka Verretta. Ten sa na svojich webových stránkach označuje za šamana a liečiteľa. Svadba sa bude konať v dedine Geiranger na brehu rovnomenného nórskeho fjordu, ktorý je na zozname UNESCO, informoval pár podľa agentúry AFP.

"Sme nesmierne šťastní, že budeme môcť osláviť svoju lásku v krásnom prostredí Geirangeru," uviedli snúbenci vo vyhlásení. Kráľovský pár a korunný princ Haakon poslali snúbencom gratulácie a uviedli, že sú radi, že budú môcť Dureka Verretta privítať v rodine.

archívne video

Hoci reprezentujú kráľovskú rodinu, v ich vzťahu nechýba doberanie a humor (Zdroj: TikTok/@l0velycatherine)

Afroameričan Verrett, medzi ktorého stúpencov patria podľa AFP napríklad hollywoodske hviezdy Gwyneth Paltrowová a Antonio Banderas, vyvoláva v Nórsku kritické reakcie. Verrett je napríklad autorom knihy, podľa ktorej je rakovina životná voľba. "Šaman" tiež na internete ponúka na predaj za 222 dolárov medailón Spirit Optimizer, ktorý mu vraj pomohol prekonať covid. 

Dvadsaťpäťročná princezná je sama propagátorkou alternatívnej medicíny a vydala knihu, v ktorej radí, ako komunikovať s anjelmi. Minulý rok princezná, ktorá je štvrtá v nástupníctve na kráľovský trón, oznámila, že už nebude oficiálne reprezentovať nórsku kráľovskú rodinu. Princezná tvorí s Verrettom pár od mája 2019, svadba sa má konať 31. augusta 2024. Z prvého manželstva so spisovateľom Arim Behnom, ktoré sa skončilo v roku 2016, má Märtha Louise tri dcéry. Behn v roku 2019 spáchal samovraždu.

Viac o téme: SvadbaŠamanNórskoPrinceznáMärtha LouiseDurek Verrett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu