Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Mama zabila svoje tri deti: Spôsob vraždy si vyhľadávala v Google vyhľadávači! Hrozné, čo tomu predchádzalo

42-ročnú Lauren Dickasonovú vinnou z vraždy jej troch detí
42-ročnú Lauren Dickasonovú vinnou z vraždy jej troch detí (Zdroj: Facebook/IOL News)

WELLINGTON - Novozélandská porota dnes uznala 42-ročnú Lauren Dickasonovú vinnou z vraždy jej troch detí. Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej prípad šokoval celú krajinu. Dickasonová už skôr priznala, že pred necelými dvoma rokmi zabila doma v meste Timaru dvojročné dvojičky Mayu a Karlu a ich šesťročnú sestru Lianè. Nepriznala sa ale k vražde, tvrdila, že bola v čase činu psychicky narušená a nevedela, že to, čo robí, je zle.

Prokuratúra však poukázala na znepokojivé správy, ktoré Dickasonová v týždňoch pred vraždami po telefóne posielala, aj jej históriu vyhľadávania na internete. Písala napríklad, že chce zabiť svoje deti a na Google vyhľadávala spojenie "najúčinnejšie predávkovanie liekmi u detí".

Policajný prezident informuje o prípade prípravy vraždy policajta (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dickasonová a jej manžel Graham Dickason, obaja kvalifikovaní zdravotníci, sa len pár dní pred vraždami presťahovali z Juhoafrickej republiky na Nový Zéland, kde dúfali v pokojnejší a stabilnejší život, ako tomu bolo v ich domovskej krajine. Lauren Dickasonová sa najskôr snažila zabiť svoje deti sťahovacími páskami, potom ich udusila vankúšmi. Potom ich položila do postelí pod prikrývky a pokúsila sa spáchať samovraždu.

 

Lauren Dickason, accused of killing her three daughters, was not delusional and psychotic at the time of the murders as...

Posted by IOL News on Monday, July 31, 2023

Ortopéd Graham Dickason sa vtedy vrátil z pracovnej večere a zistil, že sú deti mŕtve. Neskôr polícii povedal, že vedel, že jeho žena bojuje s psychickými problémami a materstvom. Nenapadlo mu však, že by bola schopná zabiť svoje deti. Verdikt o vine padol po štvortýždňovom procese. Žene hrozí doživotie. Rozhlasová stanica Radio New Zeland (RNZ) informovala, že Dickasonová pri predčítaní verdiktu sedela nehybne v lavici obžalovaných. Potom, keď odchádzala, ticho plakala. Bolo počuť aj plač porotcov, uviedla RNZ.

Rodičia Dickasonovej vydali vyhlásenie, v ktorom uviedli, že smrť detí bola dôsledkom dlhotrvajúcich psychických problémov ich dcéry. "Chceli by sme odkázať rodinám i jednotlivcom po celom svete, aby si čo najskôr uvedomili príznaky popôrodnej depresie, ako u nich samých, tak u blízkej rodiny či priateľov v ich okolí," napísali Malcolm a Wendy Fawkesovi.

Viac o téme: VraždaLauren DicasonováNový Zelánd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu