Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena počastovala príbuzných obedom: Do týždňa boli traja z nich mŕtvi!

FB/Milan Kulkovský blog Zobraziť galériu (7)
FB/Milan Kulkovský blog (Zdroj: YouTube/Sky News, FB / Milan Kulkovsky blog)

LEONGATHE - Erin Patterson (48), ktorá uvarila obed, bola zatknutá a obvinená, že svojim príbuzným zámerne dala do jedla muchotrávky. Jedine na nej sa neprejavili žiadne škodlivé účinky jedla. Trvá na tom, že miluje celú svoju rodinu a netušila, že huby, ktoré podávala, sú jedovaté.

archívne video

VIDEOTIP Huby by nemali chýbať ani vašom jedálničku: Viete ktoré sú ideálne na zber? (Zdroj: Plní Elánu)

Prvýkrát otvorila ústa na naliehanie novinárov v pondelok pred svojím domom v Leongathe v štáte Victoria. Tam sa aj odohral osudný obed. „Nič zlé som neurobila. Milovala som ich a som zničená, že zomreli." Nezvyčajný prípad zaujal celú Austráliu, zmiatol políciu a znepokojil celú úzko prepojenú miestnu komunitu. Erin údajne pozvala svojho manžela Simona Pattersona, s ktorým sa dávnejšie rozišli, ale ona plánovala jeho návrat, k sebe na večeru. Mal prísť spolu s rodičmi Gail a Tomom Pattersonovými (70), Gailinou sestrou Heather Wilkinson (66) a jej manželom Ianom (68).

Simon plánoval prísť, ale na poslednú chvíľu zatelefonoval, že to nestihne. Pár sa vraj rozišiel priateľsky, čo naznačuje, že obed by nebol ničím nezvyčajný. Kedy presne k rozchodu manželov došlo, nie je jasné. Všetci štyria hostia po obede ochoreli. V zapekanom hovädzom à la Wellington, ktorým ich Erin pohostila, boli muchotrávky. Podľa polície sa symptómy obetí zhodovali s príznakmi, ktoré spôsobujú tieto najjedovatejšie huby na svete. Obete odviezli do nemocnice, obe sestry vo veku 70 a 66 rokov v piatok zomreli, Don (70) zomrel v sobotu večer. Ian (68) zostáva v kritickom stave v nemocnici a čaká ho transplantácia pečene.

Detektívi si nie sú istí, či Erin Pattersonová jedla to isté ako jej hostia. Na obede boli aj dve deti Pattersonovcov, no jedli iné ako dospelí a nič im nebolo. Údajne ich po smrti rodiny vzala sociálka. Pani Pattersonová pred novinármi pri svojom dome povedala, že nevie pochopiť, čo sa stalo. Najprv neodpovedala na otázky, odkiaľ huby pochádzajú a kto ich zbieral, neskôr na polícii uviedla, že ich kúpila. "Som taká zničená tým, čo sa stalo. Gail mi bola ako mama, moja mama pred štyrmi rokmi zomrela a Gail ku mne vždy bola dobrá a láskavá. Ian a Heather mi nikdy nič zlé neurobili."

Erin bola zatknutá a neskôr prepustená až do ďalšieho vyšetrovania. Simonov priateľ tvrdí, že Erin si chcela nechať rodinný dom, v ktorom bývala s deťmi, odkedy sa rozišli s mužom. Medzitým vyšlo najavo, že jej manžel Simon strávil vlani 21 dní na JIS-ke, lebo v máji skolaboval vo svojom dome. Bol 16 dní v umelom spánku, absolvoval tri urgentné operácie čriev. Jeho rodinu dvakrát požiadali, aby sa s ním prišla rozlúčiť, lekári totiž neočakávali, že prežije. Z JIS-ky ho po zlepšení stavu presunuli na bežné oddelenie. Simon má odvtedy veľkú jazvu na bruchu, ktorá sa pomaly hojí a je slabý. Špekuluje sa, či mu už aj vtedy Erin nepodala nejaké otrávené jedlo.

Detektívi z oddelenia vrážd zaistili v dome množstvo vecí vrátane sušičky potravín, o ktorej sa predpokladá, že bola použitá na prípravu húb amanita phalloides alebo muchotrávky zelenej. Je známe, že spôsobuje bolesti brucha, nevoľnosť, vracanie a hnačku do 6 až 24 hodín po požití a tiež vážne poškodenie pečene. Z fotografií pozemku, na ktorom žije Erin s deťmi, vidno, že tam muchotrávka zelená rastie.

Viac o téme: HubyúmrtieObed
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu