Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri zrážke dvoch autobusov utrpelo zranenia osem ľudí vrátane skautov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOUL - Osem ľudí utrpelo zranenia pri stredajšej zrážke dvoch autobusov na ceste na juhu Južnej Kórey. Jeden z nich viezol skautov zo Švajčiarska do hlavného mesta Soul. Správu sme prevzali z agentúry Jonhap, ktorá sa odvolala na miestnu políciu a hasičov.

Zájazdový autobus, v ktorom sa viezlo 36 členov švajčiarskej skupiny skautov a sprievodca, narazil do mestského autobusu v meste Sunčchon, ležiacom zhruba 290 kilometrov juhovýchodne od Soulu. Traja skauti utrpeli ľahšie zranenia, dvoch z nich previezli do neďalekej nemocnice na ošetrenie. Zranenia utrpelo aj päť cestujúcich v mestskom autobuse. Príčinu nehody vyšetruje polícia.

V Južnej Kórei sa koná selosvetové skautské stretnutie

Skauti patrili k 166-člennému švajčiarskemu kontingentu, ktorý predchádzajúci deň odcestoval z pobrežného kempu a pre nedostatok ubytovania v Soule strávil noc v kempingu v Sunčchone. Zvyšní členovia švajčiarskej skupiny sú aktuálne na ceste do Soulu. Celosvetové skautské stretnutie v juhokórejskej provincii Severná Čolla organizátori predčasne ukončili pre výstrahy spojené s prichádzajúcim tajfúnom. Úrady v utorok zmobilizovali viac ako 1000 autobusov, aby nimi do univerzitných internátov, vládnych a firemných školiacich stredísk a hotelov v Soule a jeho okolí previezli približne 37.000 skautov z mnohých krajín sveta.

Viac o téme: ZrážkaJužná KóreaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu