Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Do známeho meteorológa narazilo auto, po nehode prišiel ešte väčší šok: Jeho dcéra to mala celé pred očami

Meteorológa CBS Averyho Tomasca po dopravnej nehode ešte aj fyzicky napadli
Meteorológa CBS Averyho Tomasca po dopravnej nehode ešte aj fyzicky napadli (Zdroj: Twitter/CBS Austin)

AUSTIN – Cestné komunikácie môžeme Američanom len závidieť. Aj napriek tomu však vznikajú v obrovských mestách miestami až nepochopiteľné dopravné nehody. Zlý deň si vybral známy meteorológ z Texasu, pre ktorého sa to ľahkou zrážkou len všetko začalo.

archívne video

Nepozorný chlapec (12) preletel cez kapotu prechádzajúceho auta (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Meteorológ Avery Tomasco z amerického Austinu mal deň ako každý iný. Práve viezol svoju dcéru domov zo školy, keď sa z pravej strany zaradil pred neho vodič Toyoty Prius, ktorý sa napájal z diaľnice. Chýbala mu však dávka trpezlivosti, alebo si myslel, že ho Tomasco pustí pred seba. Skončilo to malým ťuknutím nárazníkov. Incident, ktorý sa odohral koncom júna, mal ešte dohru. Informuje o tom CBS Austin, kde je Tomasco zamestnaný. 

Nečakaná reakcia 

Meteorológ mal celú situáciu zaznamenanú na palubnej kamere. "Keď som videl, čo auto predo mnou robí, ihneď som zatrúbil a šliapol na brzdu. Bolo už ale neskoro," informuje. Meteorológ následne odstavil svoju vozidlo na najbližšom parkovisku, pretože sa chcel pozrieť na vzniknuté škody. Tam ho však vodič Priusu napadol.

"Išiel som sa pozrieť dopredu na nárazník a začal som si to fotiť pre poisťovňu. Keď som videl, ako sa ten chlap z Priusu blíži ku mne, snažil som sa mu vysvetliť, čo spôsobil. On však ani nezastal, len napriahol ruku a snažil sa ma udrieť priamo do tváre. Inštinktívne som sa uhol a to ma zachránilo pred priamym úderom," vysvetlil meteorológ.   

Blízko incidentu sa v tom čase nachádzal policajt mimo službu, ktorý pomohol celú situáciu upokojiť. Proti mužovi, ktorý Tomasca napadol vzniesol obvinenie. Aj toto stretnutie bolo zachytené palubnou kamerou v Tomascovom aute. Celý výjav nanešťastie videla aj jeho dcéra, ktorá sa krčila na zadnom sedadle. Zo záberov je vidieť, že útočník bol zhruba 30-ročný Aziat v čiernom tričku. "Keď sa na parkovisku blížil ku mne, začal kričať, že som mu nabúral auto. Ja som povedal, že on narazil do mňa. Vtedy sa z celej sily zahnal päsťou," vysvetlil Tomasco. 

Chce to riešiť súdnou cestou

Počas hádky držal Tomasco ruky pri tele a snažil sa zachovať pokoj. Keď video zverejnil na sociálne siete, pridal k nemu popis, že proti útočníkovi sa bude snažiť podniknúť právne kroky. "Vďaka jasným dôkazom na videu môžem vzniesť obvinenie a čoskoro bude naňho vydaný zatykač. Z jeho poistky sa budem musieť opraviť môj nárazník a bohvie čo ešte," dodal. Meteorológ upozorňuje ľudí, aby si kúpili palubnú kameru a mali ju vždy zapnutú. V súčasnej dobe sa vyšetrovanie ďalej nepohlo a nepadlo ani trestné oznámenie voči konkrétnej osobe.

Viac o téme: NapadnutieDopravná nehodaMeteorológUSATexasAustinAvery TomascoCBS Autin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu