Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Právnici otvorili Berlusconiho poslednú vôľu: Toto zanechal deťom

Bávylý trojnásobný taliansky premiér Silvio Berlusconi (1936-2023) Zobraziť galériu (2)
Bávylý trojnásobný taliansky premiér Silvio Berlusconi (1936-2023) (Zdroj: SITA/AP/Gregorio Borgia)

RÍM - Zosnulý taliansky expremiér Silvio Berlusconi vo svojej poslednej vôli zanechal svojim deťom z prvého manželstva Pierovi Silviovi a Marine väčšinový podiel v holdingovej spoločnosti Fininvest, zvyšný podiel zanechal svojím ostatným trom deťom. Vo štvrtok to uviedla agentúra ANSA.

Berlusconi závet vlastnoručne napísal v roku 2006 a v stredu ho otvorili v prítomnosti právnych zástupcov Berlusconiho rodiny. Podľa odhadov čisté imanie expremiéra bolo v čase jeho smrti až 6,4 miliárd eur. Podľa poslednej vôle rovnakým dielom odkázal Pierovi Silviovi a Marine 53 percent vo Fininveste, čiže väčšinový podiel. Doteraz vlastnili vo firme 7,65 percenta. Zvyšok rozdelil medzi svojich potomkov z druhého manželstva – dcéry Eleonoru a Barbaru a syna Luigiho.

Právnici otvorili Berlusconiho poslednú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA(AP Photo/Antonio Calanni))

Odkaz deťom v liste

Berlusconi údajne zanechal 100 miliónov eur svojej poslednej partnerke 33-ročnej Marte Fascinovej a 30 miliónov eur svojmu bývalému pobočníkovi Marcellovi Dell'Utrimu. V minulosti si odsedel štyri roky za mrežami za kontakty s mafiou. "Ďakujem vám, mám vás rád, váš otec," odkázal Berlusconi deťom v liste, ktorý bol pripojený k závetu. List je datovaný 19. januára 2022 pred jeho odchodom do nemocnice San Raffaele. 

Štvornásobný taliansky premiér a líder koaličnej strany Forza Italia zomrel v júni vo veku 86 rokov v nemocnici San Raffaele. Bol hospitalizovaný, aby podstúpil plánované lekárske testy súvisiace s chronickou leukémiou.

Viac o téme: PrávniciPodielSilvio Berlusconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu