Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Masová streľba v Baltimore: Zomreli už dvaja ľudia, 30 je zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BALTIMORE - Niekoľko mŕtvych a desiatky zranených si vyžiadala streľba v meste Baltimore v americkom štáte Maryland, uviedla televízia Fox News; na svojom webe spomenula neoverené správy o štyroch mŕtvych. Polícia podľa agentúry AP potvrdila hromadnú streľbu, ale počet obetí doteraz nespresnila. Na mieste činu sú policajti a záchranári.

Reportérka Fox News s odvolaním sa na nemenovaného policajta uviedla na twitteri, že bolo zranených 30 ľudí, z toho 19 bolo schopných vyhľadať ošetrenie vlastnými silami.

Útok sa odohral v obytnom bloku Brooklyn Homes na Gretna Avenue v južnom Baltimore. Na miesto dorazili policajné posily a niekoľko sanitiek, ktoré zranených previezli od nemocníc."Toto je absolútna tragédia, ktorá sa nemusela stať. Opäť zdôrazňuje dopady a potrebu vysporiadať sa s nadmerným šírením nelegálnych zbraní v našich uliciach. Dostávajú sa do rúk tým, ktorí by ich nemali mať," povedal na tlačovej konferencii starosta Baltimoru Brandon Scott. Spojené štáty majú podľa mimovládnej organizácie Gun Violence Archive najvyššiu mieru úmrtí zo všetkých rozvinutých krajín – 20.200 v roku 2022.

Viac o téme: ObeteStreľbaZraneníPolícia USABaltimore
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu