Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri páde malého lietadla na juhovýchode Švédska prišli o život dvaja Maďari: Boli piloti Wizz Airu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Dvaja ľudia prišli o život pri páde malého lietadla, ku ktorému došlo v nedeľu večer na juhovýchode Švédska. Informuje o tom v pondelok agentúra DPA.

Vrtuľové lietadlo sa zrútilo v nedeľu večer do vody neďaleko dediny Arkösund ležiacej zhruba 120 kilometrov juhozápadne od Štokholmu. Do záchrannej akcie boli nasadené vrtuľníky aj potápači, pričom podľa pondelňajšieho vyhlásenia polície objavili mŕtve telá oboch pasažierov lietadla, maďarských občanov vo veku 40-50 rokov.

Lietadlo pôvodne smerovalo z Poľska do švédskej obce Dala-Järna, informovala švédska verejnoprávna televízia SVT. Z dosiaľ nezistených dôvodov však neskôr zmenilo trasu a zamierilo k letisku Skavsta, ktoré leží neďaleko Nyköpingu aj Štokholmu. Vrak tohto športového lietadla typu Rallye objavili v pondelok ráno.

Maďari, ktorí zahynuli pri páde malého lietadla, boli pilotmi Wizz Airu

Dvaja občania Maďarska, ktorí v nedeľu večer zahynuli pri páde malého lietadla na juhovýchode Švédska, boli pilotmi leteckej spoločnosti Wizz Air. Spoločnosť to v pondelok potvrdila pre server rtl.hu.

 "Prišli sme o dvoch skvelých, profesionálne perfektne pripravených kolegov. Wizz Air zdieľa bolesť príbuzných a vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým členom rodiny, priateľom a kolegom," uviedol vo vyhlásení Wizz Air. Maďarskí piloti leteli do Švédska s cieľom kúpiť ďalšie lietadlo, uviedol pre švédske médiá šéf záchranárov Christer Ekeroth.
        

Viac o téme: NehodaPád lietadlaMaďarskoŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu