Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Požiar ubytovne vo Wellingtone si zrejme vyžiadal viacero mŕtvych

Hasičské autá pred ubytovňou v centre Wellingtonu. Zobraziť galériu (3)
Hasičské autá pred ubytovňou v centre Wellingtonu. (Zdroj: SITA/NewsHub via AP)

WELLINGTON - Viacero obetí na životoch si pravdepodobne vyžiadal požiar, ktorý v pondelok vypukol v štvorposchodovej ubytovni v novozélandskom hlavnom meste Wellington, informuje na základe správy agentúra AP.

K požiaru došlo podľa tamojšej polície v ubytovni Loafers Lodge. Podľa médií ju využívali najmä dochádzajúci zamestnanci a ich rodiny. V budove sa nachádzal len jeden výťah a bolo v nej ubytovaných približne 94 ľudí, pričom nebolo bezprostredne známe, koľko z nich sa v nej v čase požiaru nachádzalo.

Novozélandský premiér Chris Hipkins uviedol, že "má vedomosť" o najmenej šiestich potvrdených obetiach. K mohutnému požiaru došlo ešte v pondelok po polnoci miestneho času (14.30 SELČ), pričom na mieste zasahovalo približne 20 hasičských vozidiel, píše stanica BBC. Predstavitelia tamojšieho hasičského zboru spresnili, že sa doposiaľ podarilo skontaktovať s 52 osobami, ktoré v budove bývajú, kým bližšie neurčený počet ďalších zostáva nezvestných.

Škody po požiari v blízkosti ubytovne v centre Wellingtonu.
Zobraziť galériu (3)
Škody po požiari v blízkosti ubytovne v centre Wellingtonu.  (Zdroj: SITA/Mark Mitchell/NZ Herald via AP)

Najmenej šesť osôb prišlo o život pri požiari vo Wellingtone

Najmenej šesť osôb prišlo o život pri pondelkovom požiari v novozélandskom hlavnom meste Wellington. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webovej stránky denníka New Zealand Herald. Oheň vypukol v hosteli Loafers Lodge na predmestí Wellingtonnu okolo 00.30 h miestneho času (pondelok 14.30 h SELČ). Z budovy zachránili viac než 50 ľudí. Záchranári v budove našli šesť tiel obetí. Polícia počet nezvestných osôb nepotvrdila. Pôvodne uviedla, že ich bolo 11.

"Musíme ešte zosúladiť zoznam všetkých ľudí, ktorí tu minulú noc boli. Nebudeme špekulovať o tom, koľko ľudí tu bolo a kam odišli," povedal Dion Bennet z miestnej polície. Novozélandský premiér Chris Hipkins incident označil za tragédiu a hrôzostrašnú situáciu. Na mieste zasahovalo 29 hasičských posádok a približne 80 hasičov. Príčina požiaru nebola bezprostredne známa. Polícia v spojitosti s požiarom vypočula jedného muža. Ten na sociálnej sieti uviedol, že v čase nešťastia bol v hosteli. Tento muž bol už predtým usvedčený z podpaľačstva, dodáva denník New Zealand Herald.

Požiar ubytovne vo Wellingtone
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Ben McKay/AAP Image via AP)

Viac o téme: PožiarObeteUbytovňaWellington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu