Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ohavná vražda dvoch sestier (†9 †13): Prokurátor prezradil DETAILY! Hrozné, čo si museli vytrpieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

POĽSKO - Vražda dvoch dievčat, ktoré boli sestry, šokovala celé Poľsko. Podozrivou v celom prípade je matka dievčat, ktorá sa k ohavnému činu nakoniec priznala. Prokurátor teraz prezradil detaily strašného skutku.

Dráma, ktorá otriasla celým Poľskom, sa stala 20. apríla. Keď prišiel majiteľ stavebnej firmy Jan domov, zistil, že jeho dve dcéry Jadzie a Madzie sú mŕtve. Jeho manželku našiel ležať celú od krvi a v bezvedomí. Okamžite zalarmoval políciu a záchranku. Tej sa podarilo oživiť ženu, ktorú previezli vo vážnom stave do nemocnice, no deväť a trinásťročné dievčatá sa, žiaľ, už zachrániť nepodarilo.

 

Vyšetrovatelia na mieste vylúčili, že by sa do domu niekto vlámal. Podozrenie takmer okamžite padlo na matku dievčat - 47-ročnú Krystinu. Tú susedia označovali za čudáčku a veľmi utiahnutú ženu. Dokonca sa zistilo, že rodičia Jan a Krystina sa súdili o najstaršiu dcéru, ktorá bola postihnutá. Súd mal rozhodovať aj o tom, či mladšie deti aj naďalej ostanú v starostlivosti rodičov. Ani Jan a ani jeho manželka sa však na pojednávanie nedostavili. Podľa medializovaných informácii Krystina napísala súdu list, ktorý nasvedčoval, že nevydržala napätie. 

archívne video

Muž je obvinený z vraždy, v pátraní pomáhali svedkovia (Zdroj: Policie České republiky)

K vraždám sa priznala

Vyšetrovatelia dlho nemohli vypočuť matku zavraždených dievčat, pretože bola hospitalizovaná vo vážnom zdravotnom stave. Výsledky pitvy však ukázali, že sestry boli zavraždené obzvlášť brutálnym spôsobom. Mladšia Jadzia mala ľahké odreniny a zomrela na udusenie. Staršia Madzia musela pri umieraní trpieť ešte viac. Pitva preukázala, že mala desiatky bodnorezných rán a zomrela na vykrvácanie.

Vyšetrovateľom sa nakoniec podarilo vypočuť aj matku dievčat, ktorá sa k ohavnému činu priznala. Prokurátor však, vzhľadom na štádium vyšetrovania, jej výpoveď nechcel bližšie komentovať. V prípade sa ešte bude posudzovať duševný stav podozrivej. Aktuálne je v nemocnici, no súd vyhovel prokuratúre na uvalenie väzby. 

Viac o téme: MatkaVraždaSestryPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu