Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce VIDEO Horor v priamom prenose: Čínu napadli červy, začali pršať priamo z neba!

V čínskej provincii začali z neba padať červy.
V čínskej provincii začali z neba padať červy. (Zdroj: Twitter/The Rio Times)

LIAONING – Pokojný život v čínskej provincii narušil netradičný dážď. Prírodný fenomén vyzeral ako z toho najhoršieho sna. Nič netušiaci ľudia boli zhrození. Namiesto dažďových kvapiek začali z neba pršať červy. Niektorí mali ale iný názor.

archívne video

Pre piesočnú búrku je úplne uzavretá diaľnica D2 od Čunova po križovatku s diaľnicou D4 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Obyvatelia čínskej provincie Liaoning sa budú ešte dlho spamätávať zo situácie, ktorú im pripravila matka príroda. Z neba totiž začali padať červy. Niektoré miestne médiá tvrdili, že od tohto momentu už budú občania pre každý prípad nosiť so sebou dáždnik. Zaparkované autá nemali žiadnu šancu, informuje india.com. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ako sú tri automobily v rade za sebou zasypané malými podlhovastými objektmi. 

Čínske úrady ešte prípad neobjasnili, no na internete sa už začali objavovať rôzne teórie. Niektorí ľudia tvrdili, že vôbec nejde o červy, ale kvety čínskeho topoľa, ktorý po čase príde o okvetné lístky a po dopade na zem sa nápadne podobá na húsenice. "Ale prosím vás. Toto nie sú červy ani žiadne iné zvieratá, ale časti kvetov, ktoré spadli zo stromu," vyjadril sa na Twitteri istý Hank. 

Druhá skupina ľudí hovorí o červoch a úkaz vysvetľuje tak, že do vzduchu ich strhol silný vietor a následne začali padať z neba na inom mieste. K tejto teórii sa prikláňa aj vedecký časopis Mother of Nature, ktorý objasnil, že tento stav môže nastať po búrke, kedy sú drobné objekty a predmety odviate aj na stovky kilometrov. Niekto iný tvrdil, že video bolo falošné a vyzeralo ako žart. 

Padajúce plazy

Podobný zvláštny jav sa stal minulý rok v decembri, keď na americkej Floride začali náhle padať zo stromov leguány. Tento proces môže nastať v dôsledku poklesu teplôt. "Keď teplota poklesne pod 40 stupňov Celzia, leguány spomalia, alebo dokonca znehybnejú. V tom okamihu môžu spadnúť na zem, ale väčšinou sa im nič nestane," napísal meteorológ WFTV Brian Shields na Twitteri. 

Viac o téme: KvetyPočasieDážďČervyLiaoningČina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu