Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Cieľom Severnej Kórey je mať najsilenejšie jadrové sily na svete, tvrdí Kim Čong-un

Kim Čong-un
Kim Čong-un (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un uviedol, že konečným cieľom jeho krajiny je vlastniť najsilenejšie jadrové sily na svete. Informovala o tom v sobotu agentúra Reuters odvolávajúca sa na tamojšie štátne médiá.

Kimovo oznámenie prišlo po tom, čo Severná Kórea minulý týždeň otestovala odpálenie medzikontinentálnej balistickej strely ICBM Hwasong-17 - najväčšej rakety v jej arzenáli. Severokórejský líder po teste vyhlásil, že jeho krajina bude čeliť jadrovým hrozbám USA pomocou vlastných jadrových zbraní.

Budovanie slúži na spoľahlivú ochranu

V rozkaze o povýšení vojenských dôstojníkov, ktorí sa na minulotýždňovom teste podieľali, Kim v nedeľu uviedol, že budovanie jadrových síl slúži na spoľahlivú ochranu dôstojnosti a suverenity krajiny a konečným cieľom Severnej Kórey je vlastniť "najmocnejšiu strategickú silu na svete, absolútnu silu, ktorá nemá v tomto storočí obdobu". Strelu Hwasong-17 zároveň nazval "najsilnejšou strategickou zbraňou na svete" a poznamenal, že demonštruje odhodlanie a schopnosť Severnej Kórey vybudovať najsilnejšiu armádu.

Viac o téme: CieľKim Čong-unSeverná KóreaNajsilenejšie jadrové sily
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu