Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pád autobusu do kanála: Tragédia v Egypte si vyžiadala takmer dvadsať mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KÁHIRA - Devätnásť ľudí zahynulo a šesť ďalších osôb utrpelo zranenia, keď sa v sobotu v severoegyptskej provincii Dachílija pri meste Agá zrútil do mansúrskeho vodného kanála dopravný autobus. Píše o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie egyptského ministerstva zdravotníctva.

Autobus viezol približne 35 ľudí, dodali bezpečnostné zdroje. Egyptské médiá bez podrobnejšieho spresnenia podľa agentúry AFP uviedli, že príčinou sobotnej havárie v oblasti delty Nílu bol nefunkčný volant.

Dopravné nehody sú v Egypte časté

Dopravné nehody sú v Egypte pomerne častým zjavom, pretože cestné komunikácie sú v tejto blízkovýchodnej krajine často v nedobrom stave a dopravné predpisy sa všeobecne príliš nedodržiavajú. Oficiálne štatistiky hovoria, že napríklad v roku 2021 zahynulo na cestách Egypta – najľudnatejšieho arabského štátu – okolo 7000 ľudí.

V júli tohto roku zahynulo v strednom Egypte – pri meste Mallawí v guvernoráte Minjá – 25 ľudí a 35 ďalších cestujúcich sa zranilo, keď autobus narazil do kamióna zaparkovaného na krajnici vozovky. Nákladné auto bolo odstavené, aby jeho posádka mohla vymeniť poškodené pneumatiky.

Viac o téme: PádAutobusMŕtviEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu