Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Starosta v Chorvátsku si narobil poriadnu hanbu: Utrácal štátne peniaze za prostitútky v Rakúsku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Tero Vesalainen)

ZÁHREB - Chorvátska polícia vyšetruje starostu dalmátskeho Murteru, ktorý podľa zistení investigatívneho serveru Telegram zaplatil služobnou kartou útratu 1560 eur v rakúskom nevestinci. Podozrivý je aj z falšovania hotelovej faktúry.

Prípad sa datuje ešte do roku 2019, kedy šéf okresu Murter-Kornati Toni Turčinov navštívil klub La Cocotte v rakúskom Klagenfurte. Medzi 1:37 a 3:38 tu dvakrát zaplatil 600 eur a raz 360 eur, celá záležitosť tak chorvátskeho daňového poplatníka vyšla na 1560 eur, uviedol Telegram.

Starosta po prvotnom zapieraní priznal, že sa zúčastnil "večernej zábavy" vo verejnom dome s "potenciálnymi hosťami a hostiteľmi". Uviedol tiež, že si "nedopatrením pomýlil platobné karty" a zaplatil služobnou namiesto súkromnej. 

Turčinov sa zdržiaval v Rakúsku s dvanásťčlennou delegáciou zástupcov okresu. Nedokázal však vysvetliť, aký bol účel cesty ani kto konkrétne s ním do alpskej krajiny vyrazil. Tvrdil tiež, že vo chvíli, keď si omyl uvedomil, zaplatil zo svojho ubytovania v hoteli za všetkých členov skupiny. To vyšlo, zhodou okolností, tiež na 1560 eur. Vec preto považoval za vybavenú, pretože okres podľa neho neprišiel o žiadne peniaze. Hotel Schlosswirt Ebenthal však na otázku novinárov povedal, že vydáva úplne iný typ faktúr, než ktorú predložil ako dôkaz o zaplatení Turčinov. Zrejme teda ide o falzifikát.

Starostu už začal vyšetrovať protikorupčný útvar polície, uviedla verejnoprávna televízia HRT. V reakcii na škandál Turčinov odstúpil z pozície člena zastupiteľstva Šibenicko-kninskej župy, starostenský post si však chce ponechať.

Viac o téme: StarostaKartaKorupciaBordelChorvátskoToni Turčinov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu