Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Panika na pobreží v Španielsku: Turista spozoroval v mori najrýchlejšieho žraloka na svete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BARCELONA - Od smrtiaceho útoku žraloka v Egypte sa mnohí dovolenkári boja čo i len vkročiť do mora. Teraz bol jeden spozorovaný pri španielskom pobreží a vyvolal poriadnu paniku. Žralok mako, najrýchlejší žralok na svete, vyčíňal pri Barcelone. Podarilo sa nakrútiť na video.

Pri pobreží v Katalánsku bol videný smrtiaci žralok. Množstvo turistov táto správa vystrašila, najmä po nedávnom útoku žraloka v Egypte. Má ísť o najrýchlejší druh žraloka na svete, ktorý je schopný plávať rýchlosťou viac ako 80 kilometrov za hodinu. Ako prvý ho vraj spozoroval britský turista ešte minulý týždeň. 

Videozáznam zachytáva žraloka mako, ktorý meria približne 2,4 metra, čo je málo v porovnaní s ostatnými jedincami, ktorí zvyčajne dorastajú do výšky viac ako štyri metre. To však ponúkne len malé upokojenie turistom a miestnym obyvateľom v oblasti Garraf, ktorí sa teraz boja. kúpať v mori. 

Ilustračná fotografia
Zobraziť galériu (2)
Ilustračná fotografia  (Zdroj: Getty Images)

Fotograf David Jara pre El Pais povedal: "Videli sme pohybujúci sa veľký čierny tieň. Boli sme trochu zmätení. Ale zrazu sme videli niečo trčať z mora. Najprv sme si mysleli, že je to žralok obrovský, ale čoskoro sme si všimli chrbtovú plutvu." Žralok sa potom podľa fotografa priblížil k člnu. 

Podľa morského biológa Claudia Barria je pozorovanie žralokov dobrým znamením pre ekosystém Stredozemného mora, hoci mnohí dovolenkári sú z pozorovania žralokov znepokojení. Tento rok žraloky pri útokoch zabili šesť ľudí a zranili najmenej 33 ďalších.

Viac o téme: ŽralokŠpanielskoBarcelona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu