Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Takto ničí ukrajinská armáda ruské tanky: Bomba z dronu rozmetala všetko v okolí

Útok ukrajinského dronu na ruský tank zachytený na videu Zobraziť galériu (3)
Útok ukrajinského dronu na ruský tank zachytený na videu (Zdroj: Twitter/OSINTtechnical)

KYJEV - Ruský prezident Vladimír Putin stratil na Ukrajine už viac ako 23-tisíc vojakov. Blesková ofenzíva sa zmenila na vojnu. Navyše počas ďalšieho dramatického útoku prišiel vďaka útoku bezpilotných lietadiel o dva tanky. Zásah ukrajinskej armády potvrdili aj zverejnené zábery.

O úspešnú akciu sa mal postarať 503. ukrajinský námorný prápor. Vo videu je zreteľné, že zo vzduchu sa spustí bomba zameraná na svoj cieľ, ktorým je ruský tank Kurganets-25. Následne ho roztrhá na tisíce kúskov. Nie je zrejmé, v akej časti Ukrajiny sa útok odohral.

Ponižujúce scény pre ruskú armádu prichádzajú v čase, keď Putinove jednotky dosiahli straty viac ako 23 200 vojakov. Informuje o tom denník Kyiv Independent. Moskva mala prísť k 29. aprílu o takmer tisíc tankov a 190 lietadiel. 

Wallace v britskom parlamente 

Začiatkom tohto týždňa britský minister obrany Ben Wallace uviedol, že na Ukrajine malo podľa jeho odhadov zahynúť približne 15-tisíc ruských vojakov a vyše dvetisíc Putinových obrnených vozidiel bolo zničených alebo zhabaných. "Ide o 530 tankov, rovnaký počet obrnených transportérov a 560 bojových vozidiel. Ruská vzdušná podpora tiež utrpela straty. Moskva stratila na Ukrajine 60 helikoptér a bojových lietadiel," povedal. 

Britský minister obrany Ben Wallace počas tlačovej konferencie po rokovaní s ruským ministrom obrany Sergejom Šojguom v Moskve 11. februára 2022.
Zobraziť galériu (3)
Britský minister obrany Ben Wallace počas tlačovej konferencie po rokovaní s ruským ministrom obrany Sergejom Šojguom v Moskve 11. februára 2022.  (Zdroj: TASR/ AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Neuspešný postup na Donbas

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pripustil, že Rusko utrpelo značné vojenské straty a označil to za "obrovskú tragédiu". Po tom, ako sa Putinovi za deväť týždňov nepodarilo dobyť Kyjev, preorientoval sa na východ a juh Ukrajiny. Ruské jednotky v sobotu pokračovali v ofenzíve na Donbase, pričom sa im nepodarilo dobyť ani jednu z troch cieľových oblastí (Lyman v Donecku, Sivierodoneck Popasnu v Luhansku), uvádza generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. Moskva stále dúfa, že získa plnú kontrolu nad východným regiónom Donbasu (Luhansk a Doneck). Pred inváziou ich Rusi uznali za dve separátne republiky. 

 

Viac o téme: Tankútok RuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu