Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Odkaz od Putina! Rusko je pripravené na dialóg, musia byť splnené všetky ruské požiadavky

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin povedal v piatok v telefonáte s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, že Rusko je pripravené na dialóg o Ukrajine, ak budú splnené všetky ruské požiadavky. Informoval o tom Kremeľ, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Putin "potvrdil, že Rusko je otvorené dialógu s ukrajinskou stranou, ako aj s každým, kto chce mier na Ukrajine. Ale pod podmienkou, že budú splnené všetky ruské požiadavky", uviedol Kremeľ v oznámení. Ruský prezident v telefonáte tiež poprel, že ruskí vojaci bombardujú ukrajinské mestá, a odmietol túto informáciu ako nepravdivú, napísal Kremeľ.

Odkaz od Putina! Rusko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Letecké útoky na Kyjev sú hrubé propagandické klamstvá 

Putin Scholzovi povedal, že správy o "údajných prebiehajúcich leteckých útokoch na Kyjev a ďalšie veľké mestá sú "hrubými propagandistickými klamstvami", doplnil Kremeľ. Hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit už predtým informoval, že nemecký kancelár Scholz sa v piatok hodinu telefonicky rozprával s ruským lídrom Putinom a vyzval Moskvu, aby okamžite zastavila všetky vojenské akcie na Ukrajine.

VIDEO Rusko v noci zaútočilo na Táporožskú jadrovú elektráreň 

Rusko v noci zaútočilo na Záporožskú jadrovú elektráreň (Zdroj: FB/Černobyľ, Twitter/Mychajlo Podoljak)

Putin podľa hovorcu Scholzovi zároveň povedal, že cez víkend sa bude konať tretie kolo rusko-ukrajinských rozhovorov. Ako ďalej Hebestreit oznámil, Scholz vyzval Putina, aby umožnil prístup humanitárnej pomoci do ukrajinských oblastí, kde prebiehajú boje.

Viac o téme: PodmienkyDialógRuskoVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu