Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veľká chyba Bloombergu! Americká agentúra omylom zverejnila, že Rusko vtrhlo na Ukrajinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Známa americká agentúra zverejnila koncom minulého týždňa titulok, ktorý postavil celý svet do pozoru. Nikto nevie, do akých rozmerov môže narásť situácia na Ukrajine, preto ľudí vydesí aj tá najmenšia možná spojitosť so začiatkom invázie. Niečo také sa podarilo Bloombergu, aj keď omylom.

Titulok "Rusko vtrhlo na Ukrajinu" sa objavil na titulnej stránke amerického webu Bloomberg minulý týždeň. Po kliknutí na titulok sa podľa vyjadrení používateľov ukazovala chyba stránky, no informácia bola na webe asi polhodinu.


"Pripravujeme titulky pre mnoho iných správ," reagoval americký portál. Titulok o ruskej invázii na Ukrajinu bol zverejnený nedopatrením. "Chybu hlboko ľutujeme, titulok sme už odstránili," znelo jeho vyjadrenie. 
 

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová na otázku televízie Moskva-24, či išlo o zámerné zverejnenie, povedala, že Bloomberg "systematicky publikuje nepravdivé materiály". Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pre agentúru TASS uviedol, že "sotva išlo o provokáciu". Zároveň dodal, že "každá provokácia je nesmierne nebezpečná".

Viac o téme: InváziaRuskoUkrajinaBloombergTitulok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu