Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Posadnutá démonmi? Hororový výjav pred očami matky: Exorcistka umlátila jej dcéru (†9) na smrť

Malú Fathimu umlátili palicami. Zobraziť galériu (2)
Malú Fathimu umlátili palicami. (Zdroj: Screenshot/Newsfirst.lk)

KOLOMBO - Dievča zo Srí Lanky muselo zomrieť, pretože bolo údajne posadnuté démonmi. Počas jedného rituálu ho exorcistka bila palicami. Dievča zraneniam podľahlo. Polícia zatkla exorcistku a matku dievčaťa.

Fathima Rizka († 9) z Kandubody na Srí Lanke zomrela minulú nedeľu mučivou smrťou. Tri dni ju bili palicami.

Bola to jej vlastná matka, ktorá bola presvedčená, že Fathima je posadnutá démonmi. Preto dievča doviedla do domu exorcistky, aby vykonala rituál vymetania diabla. Ako uvádza správa ABC News, žena najskôr dievča poliala olejom a potom ju opakovane udierala palicami.

Miestni obyvatelia povedali miestnym médiám, že počuli, ako dievča opakovane kričalo: „Prosím, nebite ma, prosím, nie.“ Keď konfrontovali ženy, povedali, že dieťa je choré. Svedok nakoniec zasiahol: „V istej chvíli som to už nemohol vydržať a zavolal som políciu“. Volanie o pomoc však prišlo neskoro. Dievčatko bolo prevezené do miestnej nemocnice, tam však zomrelo na následky zranení.

Policajti našli na mieste najmenej päť palíc, niektoré z nich boli zlomené z bitia. Exorcistku uväznili. Matka Fathimy je tiež v policajnom zaistení za napomáhanie a navádzanie k zločinu. Obe sa budú musieť zodpovedať pred súdom.

Na mieste činu našli niekoľko takých palíc.
Zobraziť galériu (2)
Na mieste činu našli niekoľko takých palíc.  (Zdroj: Screenshot/Newsfirst.lk)

Hovorca polície Ajith Rohana v správe uviedol, že exorcista bol už pre takéto rituály známy a teraz vyšetrujú, či nie je obetí viac. O žene však nie sú žiadne podrobnosti.

Otec Fathimy je otrasený

Na videu z miestnych novín sa vyjadruje aj otec dievčaťa. "Tvrdia, že bola posadnutá démonmi. To nie je pravda, tým som si istý. Bola taká živá a aktívna,“ hovorí.

Z hrozného činu sú šokovaní aj ďalší obyvatelia, ktorých je na videu vidieť. Svedok požaduje spravodlivosť: „Ja a všetci susedia v 14 domoch sme pripravení ísť pred súd a svedčiť o tom, čo sa stalo.“

Mnoho ľudí na Srí Lanke stále verí v mágiu. Dokáže vraj vyliečiť choroby a údajne aj riešiť rodinné spory a problémy s peniazmi. Vo svojom vyhlásení však Rohana varuje pred inštitúciami, ktoré takéto rituály vykonávajú: „Ľudia by si mali uvedomiť, že pri takomto zaobchádzaní môžete stratiť svojich blízkych.“

Viac o téme: SmrťBitiePaliceExorcizmusFathima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu