Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Texasania údajne videli UFO v oblasti vojenských cvičísk

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Obyvatelia malého mesta v Texase sú presvedčení, že videli UFO. Na začiatku januára videli desiatky obyvateľov na oblohe niečo, čo opísali ako míľu dlhý (1,6 kilometra) a polmíle široký objekt s niekoľkými jasnými svetlami.

Americké vzdušné sily (US Air Force) najprv popreli prítomnosť ich lietadiel v oblasti Stephenville, tento týždeň ale zmenili postoj. "V záujme informovania verejnosti si oddelenie styku s verejnosťou amerických vzdušných síl uvedomilo chybu týkajúcu sa správ o tréningu vojenských lietadiel. Desať strojov F-16 zo 457. bojovej letky vykonávalo v utorok 8. januára tohto roku výcvikové operácie od 18:00 do 20:00 hod. v oblasti vojenských cvičísk Brownwood (MOA), ktorá zahŕňa vzdušný priestor nad okresom Erath," uviedli úrady. Predstavitelia US Air Force nemohli uviesť ďalšie detaily. "Naše konanie spadá pod bojové procesy, ktoré nemôžeme v záujme bezpečnosti nášho poslania zverejniť," oznámil a dodal, že informácie o neprítomnosti vojenských lietadiel v oblasti boli spôsobené "vnútornou chybou v komunikácii".

Opisy obyvateľov sa ale nezhodujú so skutočným vzhľadom bojových lietadiel amerických vzdušných síl. Vyše 500 osôb sa zúčastnilo na stretnutí, ktoré zorganizovalo združenie Mutual UFO Network a na podujatí zozbieralo viac než 200 správ. Riaditeľ pre texaskú skupinu Ken Cherry uviedol, že zmena postoja vojska dodáva dôveryhodnosť niektorým svedectvám, podľa ktorých vojenské lietadlá sledovali nezvyčajné svetlá. "Máme svedkov, ktorí dokážu jasne rozlíšiť medzi F-16 a zvláštnu kozmickú loď, ktorá sa pohybuje spôsobom netypickým pre vojenské sily," dodal. Jeden zo svedkov Steve Allen si myslí, že Air Force jemu a iným dlží lepšie vysvetlenie. "Hovoria kopu nezmyslov," povedal o oficiálnej správe. "Mali by nám povedať pravdu," vyhlásil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu