Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najdrahší rozvod v Anglicku: Britka dostane vyše 500 miliónov! Ani to jej však nestačí

Tatiana Akhmedová si robila zálusk aj na luxusnú jachtu. Tú však nedostala. Zobraziť galériu (2)
Tatiana Akhmedová si robila zálusk aj na luxusnú jachtu. Tú však nedostala. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Britka Tatiana Achmedová skutočne nikdy nebude spokojná: po rozvode dostane vyše 500 miliónov eur. To jej však nestačí, pretože teraz vedie aj syna pred súd. Mal pomôcť skryť otcov majetok.

Britka Tatiana Akhmedová (52) vyhrala najdrahší rozvod vo Veľkej Británii v roku 2016: jej bývalý manžel a obchodný magnát Farkhad Akhmedov (64) musel - po 10 rokoch manželstva - zaplatiť vyše 500 miliónov eur. Rus a Putinov priateľ zhromaždil svoje bohatstvo v ropnom a plynárenskom priemysle, píše Daily Mail.

Tatiana Akhmedová dostala dom v Surrey (viac ako 22 miliónov eur) a umeleckú zbierku v hodnote viac ako 33 miliónov eur. Pokúsila sa tiež skonfiškovať megajachtu „Luna“: Má hodnotu viac takmer 400 miliónov eur. Nakoniec si bývalý manžel mohol svoju jachtu nechať.

Tatiana Achmedová (52) vyhrala najdrahší rozvod vo Veľkej Británii v roku 2016.
Zobraziť galériu (2)
Tatiana Achmedová (52) vyhrala najdrahší rozvod vo Veľkej Británii v roku 2016.  (Zdroj: Profimedia)

Matka zasahuje proti vlastnému synovi

Pretože Rus v skutočnosti nemal chuť platiť, prevádzal prostriedky pomaly a nechcel uznať verdikt, zašla Tatiana Akhmedová ešte ďalej a do rozvodu zapojila aj svojho syna Temura Akhmedova (27). Mama verí, že jej vlastný syn pomáha otcovi skryť majetok. Najvyšší súd vykonal raziu v jeho byte v Hyde Parku minulý mesiac. Bolo zhabaných 58 elektronických zariadení. Štyri z nich obsahujú dôležité informácie.

Dieťa musí prekonať traumu

Razia bola povolená v nádeji na získanie relevantných informácií po tom, čo sám Temur Akhmedov pripustil, že zničil všetky príslušné elektronické dokumenty, uvádza The Times.

Bol zhabaný okrem iného mobilný telefón, pamäťové médiá a dokonca aj videohra Peppa Pig. Kamarát syna povedal: „Hnevá ho, že jeho dieťa muselo prekonať túto traumu kvôli konaniu jeho babičky.“

Partnerka Temura Akhmedova a 4-ročné dieťa údajne odišli z bytu s plačom, keď došlo k razii.

Ako v totalitnom režime?

Temur Akhmedov, obchodník s komoditami v Londýne, nebýva v tomto byte a o razii nič nevedel. Priatelia tvrdia, že je nahnevaný na svoju matku a akciu popisuje ako „niečo z totalitného režimu“. Byt podľa priateľa vyzeral ako na mieste činu.

Trojtýždňové pojednávanie o obvineniach Najvyššieho súdu proti Temurovi Akhmedovi je naplánované na 30. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu