Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Absolútna brutalita! Brit zabil 133 ranami nožom chlapca (†17), hlavu použil ako bowlingovú guľu

Christopher Clark Jones
Christopher Clark Jones (Zdroj: Repro foto YouTube/Metro UK)

LONDÝN - Brutalita, s akou sa Austrália asi nikdy nestretla. V roku 2005 bol Brit Christopher Clark Jones odsúdený na doživotie za brutálnu vraždu 17-ročného tínedžera. Po 15 rokoch pred podmienečným prepustením ho z Austrálie vyhostili do Británia, pretože nemajú "miesto pre cudzincov, ktorí vraždia miestnych obyvateľov."

36-ročný Brit Christopher Clark Jones bol v roku 2005 uväznený na doživotie za vraždu 17-ročného tínedžera Morgana Jay Shepherda v austrálskom meste Sandgat. Sadistický vrah, ktorý 133-krát bodol svoju dospievajúcu obeť pred tým, ako mu sekerou odťal hlavu a použil ju ako bowlingovú loptičku, sa má vo štvrtok do Británie vrátiť po tom, čo ho Austrália deportovala.

Minister vnútra Peter Dutton zrušil Jonesovo vízum skôr, ako mal po 15 rokoch nárok na podmienečné prepustenie, keďže nikdy nepožiadal o austrálske občianstvo. Informoval o tom Courier Mail. Dutton uviedol, že to bol jeden z najodpornejších zločinov v histórii Queenslandu a že v Austrálii nie je miesto pre cudzincov, ktorí vraždia miestnych obyvateľov. 

Austrálske pohraničné sily (ABF) priviedli tento týždeň Jonesa na letisko, aby ho bezpečnostná služba dostala súkromným lietadlom do Londýna. Zábery ukazujú Jonesa, ako vystupuje z auta s putami na rukách a pred novinármi sa snaží zakryť tvár čiernou šiltovkou.

Dočasný veliteľ ABF pre výkonné velenie označil zločiny, ktoré spáchal v roku 2005, za „obzvlášť odporné“."Cudzinci, ktorí páchajú trestné činy, nemajú právo zostať v Austrálii a budú čo najskôr z krajiny vyhostení," uviedol. Sudkyňa, ktorá predsedala súdu, uviedla, že vražda tínedžera bola najhorším prípadom, o akom kedy počula.

Detaily hrozného činu mrazia dodnes

Jones sa narodil v Tyneside a ako dieťa sa presťahoval do Austrálie. V čase vraždy žil v Sandgate so svojimi rodičmi. Jones pil v dome, ktorý si prenajal jeho spoluobžalovaný James Patrick Roughan 29. marca 2005, keď sa dostali pod vplyvom alkoholu do sporu s Morganom, ktorý v tom čase žil na mládežníckej ubytovni v Brisbane. Svedkovia povedali, že muži sa o vražde chvastali a dokonca jeho odseknutú hlavu položili na pahýľ stromčeka.

Tela sa však následne potrebovali zbaviť a tak zavolali kamaráta na pomoc pod zámienkou, že potrebujú odniesť nábytok. Keď však vystúpil z auta a uvidel nohy visiace z kufra, uvedomil si, že ide o mŕtvolu. Sedemnásťročné bezhlavé telo bolo nájdené v plytkom hrobe v meste Dayboro v apríli 2005. Bolo zabalené v koberci, jeho hlava bola uložená v plastovej nákupnej taške. Po pochovaní tela muži vyhodili lopaty z mosta na ceste domov.

K telu priviedli policajtov anonymné tipy. V dome, kde bol zavraždený 17-ročný Shepherd, našli tiež drevenú pílku, koberce a krvavé šaty. Zatiaľ čo ani jeden z nich nepriznal vraždu Morgana, svedok vypovedal, že Jones sa mu svojím zločinom chválil.

„Chris povedal, že po ňom dupal a potom schmatol nôž z kuchyne, viackrát ho bodol do chrbta a potom podal nôž jeho kamarátovi Roughani a ten ho tiež niekoľkokrát bodol,“ uviedol svedok Najvyššiemu Súd v roku 2007. Potom mu Roughan odrezal hlavu a Jones ju hádzal, pričom sa na tom zabával. V roku 2007 bolo súdu oznámené, že muži dokonca diskutovali o sekaní tela tínedžera a o jeho predaji prostredníctvom pultového predaja.

Jones sa vyhrážal ďalším kamarátom a povedal im, že „budú ďalší“, ak mu nepomôžu pochovať Morgana. Dvojica tiež diskutovala o rezaní tela a kŕmení ním žralokov. Obaja muži boli uväznení na doživotie, pričom ďalší traja muži, ktorí im pri tom pomáhali, boli odsúdení za pomoc pri likvidácii mŕtvoly. Jones sa v roku neúspešne obrátil na súd v Londýne s cieľom odvolať sa.

Viac o téme: VrahBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu