Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

KORONAVÍRUS je už v takmer celom Rusku: Počet nakazených stúpol o vyše 600

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Aleksandr Avilov, Moscow News Agency )

MOSKVA - Za uplynulých 24 hodín v Rusku zaevidovali ďalších 601 osôb s pozitívnym testom na nový koronavírus, čím sa celkový počet nakazených v Rusku zvýšil na 4149. Koronovírus bol potvrdený už v 78 z 85 subjektov Ruskej federácie.

Podľa agentúry Interfax o tom v piatok informoval federálny operatívny štáb. Z jeho údajov vyplýva, že nemocnice vo štvrtok opustilo ďalších 46 vyliečených osôb, čím ich počet stúpol celkovo na 281. Nákaze podľahli ďalší štyria pacienti. Epidémia nového koronavírusu si tak v Rusku vyžiadala už 34 obetí na životoch. Pod dohľadom lekárov je v Rusku 210.200 ľudí a vykonaných bolo viac ako 575.000 testov.

V súvislosti s vývojom epidémie ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že pracovné voľno v krajine sa predlžuje až do konca apríla, avšak s tým, že v prípade priaznivého vývoja epidemiologickej situácie sa toto voľno môže skončiť aj skôr.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Putin vo svojom príhovore zdôraznil, že zodpovednosť za situáciu v jednotlivých subjektoch krajiny majú ich gubernátori či prezidenti. Agentúra Interfax informovala, že medzičasom sa týchto funkcií už vzdali najvyšší predstavitelia Komijskej republiky, Archangeľskej oblasti a Kamčatského kraja.

Putin zdôraznil, že nútené voľno budú mať všetci zamestnanci platené, a to zamestnávateľom. Toto opatrenie platí pre všetkých občanov, ktorých práca nie je považovaná za životne dôležitú pre chod krajiny. V Moskve, ktorá je jedným z hlavných ohnísk nákazy  v krajine, predĺžili režim samoizolácie všetkých jej obyvateľov do 1. mája.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyRuskoMoskvaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu