Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá bilancia! VIDEO Auto vrazilo do davu a zranilo vyše 50 ľudí, medzi nimi množstvo detí

Auto v pondelok vrazilo do davu ľudí v nemeckom meste Volksmarsen neďaleko Kasselu v Nemecku Zobraziť galériu (5)
Auto v pondelok vrazilo do davu ľudí v nemeckom meste Volksmarsen neďaleko Kasselu v Nemecku (Zdroj: SITA/Uwe Zucchi/dpa via AP)

VOLKMARSEN - V Nemecku auto vrazilo do karnevalového sprievodu. Pri incidente sa zranilo vyše 50 ľudí, medzi ktorými je množstvo detí, niektoré sú zranené vážne. Na svedomí to má 29-ročný Maurice P., ktorý podľa polície konal úmyselne. Incident vyšetrujú ako pokus o vraždu, keďže neexistuje dôkaz, že by išlo o politicky motivovaný akt.

Po šokujúcom incidente, pri ktorom auto narazilo do karnevalového sprievodu na Rosenmontag (Ružový pondelok) v nemeckej spolkovej krajine Hesensko a zranilo vyše 50 ľudí, vyšetrovatelia dúfajú, že sa dozvedia viac o motíve podozrivého. Informovali o tom nemecké noviny Krone Zeitung.

Auto vrazilo do davu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Uwe Zucchi/dpa via AP)

V pondelok sa strieborný Mercedes vrhol do davu ľudí v malom meste Volkmarsen a pokračoval v jazde ešte ďalších 30 metrov. Podľa súčasných informácií bolo zranených viac ako 50 ľudí, z ktorých je sedem vo vážnom a v život ohrozujúcom stave. V utorok ráno napísala polícia na Twitteri o 35 ľuďoch, ktorí boli v nemocnici na ošetrenie. Ďalších 17 zranených bolo liečených ambulantne a už boli schopní opustiť nemocnicu. Nemecká polícia aktuálne uviedla, že medzi zranenými je 18 detí. 

Ako uviedlo niekoľko nemeckých médií, citujúc políciu, vyšetrovatelia sa domnievajú, že muž konal úmyselne. Neexistuje dôkaz politicky motivovaného aktu. Rolu mohli zohrať psychické problémy. Podľa očitých svedkov bola križovatka, kde auto vrazilo do davu, zablokovaná dvoma policajnými dodávkami, ktoré vodič úmyselne obišiel.

Auto vrazilo do davu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Uwe Zucchi/dpa via AP)

Podľa počiatočných zistení nie je úradom známe, že by bol 29-ročný vodič Maurice P. extrémista. V minulosti sa previnil iba menšími priestupkami. Podľa portálu Bild je vodič pôvodom z Nemecka v nemocnici s vážnymi zraneniami hlavy. Hneď, ako to zdravotný stav dovolí, by mal byť Maurice P. predvedený pred vyšetrujúceho sudcu. "Videl som ho odchádzať. Hovoril, že bude čoskoro v novinách," uviedol sused Maurice P. pre televíziu RTL.

Auto vrazilo do davu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Uwe Zucchi/dpa via AP)

Na sociálnej sieti a cez médiá sa začali šíriť fotografie údajného páchateľa. „Zobrazená osoba rozhodne nie je páchateľom,“ napísala s varovaním polícia v Hesensku v pondelok večer na Twitteri k fotografii, ktorá bola zverejnená na sociálnych sieťach a v niektorých nemeckých médiách. „Nezdieľajte falošné správy!“

V pondelok popoludní bola zatknutá aj druhá osoba, ktorá údajne nakrútila hororovú jazdu. Nie je zatiaľ jasné, či zatknutá osoba je podozrivá alebo svedok, uviedol šéf frankfurtskej polície Gerhard Bereswill.

Pohotovostným službám a polícii zasahujúcim pri hroznom incidente vo Volkmarsene sa poďakovala aj nemecká kancelárka Angela Merkelová. „Moje myšlienky sú so zranenými ľuďmi z Volkmarsenu a ich príbuznými,“ uviedla Merkelová v pondelok večer prostredníctvom zástupkyne vlády Ulrike Demmerovej na Twitteri. „Prajem všetkým rýchle a úplné uzdravenie.“ 

Viac o téme: NemeckoAutoKarnevalDavSprievodVrazilVolkmarsen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu