Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dramatický koniec výletu do Chorvátska: VIDEO Na českej diaľnici začal horieť autobus so 44 deťmi

(Zdroj: Twitter/Hasiči Olomouc)

OLOMOUC/VARŠAVA - Požiar poľského autobusu uzavrel v pondelok v noci diaľnicu D46 pred Prostějovom. Českí hasiči evakuovali 49 osôb a prepravili ich na svoju stanicu. Škodu majiteľ vyčíslil na približne 70-tisíc eur, príčinou ohňa bola s najväčšou pravdepodobnosťou technická porucha. Podľa poľských médií sa vo vozidle viezli žiaci základnej školy, ktorí smerovali do Chorvátska. Ich výlet sa tak predčasne skončil. Našťastie sa však nikomu nič nestalo.

V byte vypukol požiar: FOTO Stačilo päť minút a dievčatku sa obrátil život naruby

Autobus začal horieť na 29. kilometri diaľnice D46 v smere na Vyškov okolo 21.30. Premávka bola zastavená najprv v oboch smeroch, zhruba o trištvrte hodiny obnovili smer na Olomouc.

"Všetci sú bez zranení, autobus úplne vyhorel," napísali olomouckí hasiči na twitteri. Neskôr spresnili, že išlo o poľský autobus a všetkých 49 pasažierov bolo z diaľnice evakuovaných. "Cestujúci boli prepravení na hasičskú stanicu v Prostějove. Na stanici je pre nich zaistený tepelný komfort a pitný režim," doplnili.

Hovorca hasičov Zdeněk Hošák uviedol, že oheň sa podarilo zvládnuť za približne polhodinu. Hasiči potom autobus ochladzovali a kontrolovali miesto požiaru.

Žiaci mali ísť do Chorvátska

Podľa poľského rádia RMF MF v autobuse cestovalo 44 detí zo základnej školy v Kończewiciach v Kujavsko-pomoranskom vojvodstve na severe krajiny spolu s piatimi členmi dozoru a dvomi vodičmi. Jedným zo šoférov bol majiteľ dopravnej spoločnosti, od ktorej si škola vozidlo prenajala a práve on bol za volantom, keď začalo horieť.

"Videl som plameň v spätných zrkadlách. Zapol som výstražné svetlá, prešiel ku krajnici a otvoril dvere. Nariadil som deťom, aby bežali čo najďalej od autobusu," povedal Tomasz Szczepański zo spoločnosti "Trans-tom". Podľa neho mal autobus vyrobený v roku 2008 všetky doklady o technickej kontrole v poriadku.

Osadenstvo autobusu sa vracia späť do Poľska. Keďže deti prišli o všetku batožinu, nechceli bez osobných vecí pokračovať ďalej. Najdôležitejšie však je to, že nikto neprišiel k ujme na zdraví ani na živote.

Viac o téme: PožiarAutobusDiaľnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu