Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V meste sa strácajú deti: Najhoršie odhalenie, ich telíčka našli znetvorené bez uší či nôh

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DODOMA - V juhozápadnej Tanzánii bolo zabitých šesť detí vo veku medzi dvoma a deviatimi rokmi, ktorých nájdené telá mali odrezané uši, zuby či končatiny. Podľa polície sa deti pravdepodobne stali obeťami poverčivosti, podľa ktorej ich orgány ochraňujú pred čarodejníctvom, informoval server BBC.

Tajomné pozadie povier: Kvôli tomuto prinášajú čierne mačky a črepiny nešťastie

Podľa tanzánskej polície sa v meste Njombe od začiatku decembra stratilo desať detí, z ktorých štyri sa našli živé. Deti boli unesené z domova počas noci, keď ich rodičia predávali potraviny na trhu.

"Ide o poverčivosť, lebo mnohí ľudia sa domnievajú, že ich (orgány detí) pomôžu ochrániť pred čarodejníctvom," povedala komisárka okresu Njombe Ruth Msafiriová. Polícia zadržala jedného podozrivého, ktorý je blízkym príbuzným troch detí, ktoré pochádzali z rovnakej rodiny.

Znalci miestnych pomerov tiež uvádzajú, že niektorí šamani ľuďom tvrdia, že časti detského tela majú zvláštne vlastnosti, ktoré im môžu priniesť bohatstvo a šťastie.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: SITA)

Podľa mimovládnych organizácií sa obeťami ľudskej poverčivosti nestávajú len deti. V Tanzánii je pre obvinenie z čarodejníctva každý rok zabitých v priemere 500 starších ľudí, predovšetkým starých žien so začervenanými očami, ktoré sa pokladajú za dôkaz čarodejníctva.

Tento jav je pritom dôsledkom dráždenia očí, ktoré u žien spôsobuje dym z kravského trusu používaného na kúrenie v kuchyni. Obviňovaní z čarodejníctva sú tu napríklad tiež albíni.

Viac o téme: DetiHrobPoverčivosťČarodejníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu