Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mexické úrady odhalili okolnosti brutálnej vraždy ženy (†25): Postup vraha ako z krvavého hororu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

MEXIKO - Prokuratúra v južnom Mexiku oznámila, že mladú ženu zaškrtil páchateľ, ktorý potom jej telo rozsekal a sčasti uvaril. Mexickí predstavitelia začali postupne zverejňovať podrobnosti o vražde tejto 25-ročnej odborníčky na výživu, ktorá zmizla, keď išla vyzdvihnúť svoje dve deti od exmanžela. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.

Generálny prokurátor mexického štátu Guerrero, Xavier Olea, v stredu uviedol, že niektoré časti ženinho tela sa našli tento týždeň v hrnci na sporáku v obchode jej exmanžela. Ďalšie telesné pozostatky našla polícia uvarené alebo uskladnené v chladničke. Olea dodal, že exmanžel usmrtenej je na úteku a za informácie vedúce k jeho zadržaniu bude vyplatená odmena.

Deti sú úradmi uvádzané ako svedkovia, čo naznačuje, že boli prítomné pri páchaní brutálneho zločinu. Polícia zadržala matku exmanželka. Vražda sa totiž stala v dome, kde bývala spolu so synom.

Krajina plná násilia

Mexickí vyšetrovatelia zaznamenali vlani rekordných 29,168 prípadov vrážd. Ide o najvyšší evidovaný počet zabitých osôb od začatia vedenia záznamov v roku 1997. Vyplýva to z údajov, ktoré v nedeľu zverejnilo ministerstvo vnútra.

Ako zhodnotila agentúra AP, citované číslo je vyššie než v roku 2011 (27.2013 vrážd), a síce v čase, keď v Mexiku vrcholila vojna drogových kartelov. V Mexiku pripadalo vlani 20,5 vraždy na 100.000 obyvateľov, pričom v Brazílii a Kolumbii pripadalo na 100.000 obyvateľov 27 zabitých a v Salvádore 60,8.

Odborníci upozorňujú na nárast násilia v Mexiku. Podľa analytikov väčšinu prípadov násilných trestných činov možno pripísať vybavovaniu si účtov medzi viacerými frakciami drogového kartelu Sinaloa, ako aj bojom s konkurenčným kartelom Jalisco Nueva Generación.

Viac o téme: VraždaExmanželMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu