Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Briti vyvádzali v Chorvátsku, ich nemiestne správanie rozhorčilo miestnych obyvateľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ZADAR - Správanie sa zahraničných turistov na jednej z najpopulárnejších jadranských pláží Zrče rozhorčilo obyvateľov priľahlej chorvátskej dediny Novalja. Informovali o tom chorvátske noviny Večernji list.

Pláž, na ktorej sa celý deň a noc organizujú rôzne párty, obľubujú najmä cudzinci. Tamojší populárny plážový festival Hideout priťahuje najmä návštevníkov z Británie a práve z ich správania boli miestni obyvatelia zhrození. Sťažnosti na opitých Britov musel napokon riešiť starosta Ante Dabo, ktorý sa na oficiálnej facebookovej stránke obce ospravedlnil svojim spoluobčanom.  

"I keď hostia z Británie majú oveľa vyššiu kúpnu silu ako my, nemajú právo správať sa takým spôsobom, že miestni obyvatelia musia opustiť obydlia pod náporom primitivizmu, nahoty a opilstva... Pýtam sa, či sa tí istí mladí ľudia môžu takto správať vo svojej krajine bez toho, aby boli potrestaní?" napísal starosta.  Zdôraznil, že na poriadok dohliada vyšší počet príslušníkov polície ako vlani. Situáciu sa však napriek tomu nepodarilo zlepšiť. 

Viac o téme: ChorvátskoVeľká BritániaZrčeNovalja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu