Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sýrske mesto opäť terčom náletu: Po útoku chemickými zbraňami tam odpálili raketu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BEJRÚT - Neidentifikované vojenské lietadlo zaútočilo dnes na vzbúrencami ovládané sýrske mesto Chán Šajchún, kde začiatkom týždňa došlo k útoku chemickými zbraňami, pri ktorom zahynuli desiatky ľudí.

Podľa ľudskoprávnej organizácie SOHR raketa odpálená z vojenského lietadla dopadla neďaleko hlavnej cesty v severnej časti Chán Šajchúnu o 10.41 h miestneho času. Jej výbuch nikoho nezranil, avšak spôsobil materiálne škody. Jeden z aktivistov pôsobiacich v Chán Šajchúne pre agentúru DPA uviedol, že raketa odpálená z lietadla sýrskych vzdušných síl zasiahla oblasť vzdialenú približne 300 metrov od miesta, kde v utorok "došlo k útoku chemickými zbraňami".

Raketový útok na sýrsku leteckú základňu Šajrát, ktorú dnes zasiahlo 59 rakiet Tomahawk vypálených z amerických torpédoborcov v Stredozemnom mori, bol podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa odvetou za utorňajší chemický útok na Chán Šajchún, pri ktorom zahynulo takmer 100 civilistov. USA a ďalšie západné štáty pripisujú zodpovednosť zaň vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Viac o téme: LietadloChán Šajchún Sýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu