Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko nikdy nemalo ružové okuliare: Ešte je skoro usudzovať, aké budú vzťahy s USA

Donald Trump a Vladimir Putin
Donald Trump a Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP)

MOSKVA - Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov dnes vyhlásil, že je priskoro usudzovať, akú kurz budú mať vzťahy USA a Ruska za éry nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Na otázku, či je Kremeľ rozčarovaný Trumpom a pomalosťou procesu urovnávania bilaterálnych vzťahov, Peskov uviedol, že "my sme nikdy nenosili ružové okuliare, nikdy sme nemali žiadne ilúzie, takže nemáme byť prečo rozčarovaní".

Dodal, že oblasti možnej spolupráce i nezhody budú jasné až po tom, ako prezidenti Ruska a USA, Vladimir Putin a Donald Trump, budú mať detailnejšie rokovania. Hovorca spresnil, že zatiaľ nie je jasné, kedy k takýmto rokovaniam dôjde.  

Peskov sa vyhol odpovedi na otázku ohľadom Trumpovho obvinenia na adresu médií, že sa snažia prekaziť jeho plán na zlepšenie vzťahov s Moskvou. Kremeľský hovorca zdôraznil, že Moskva verí, "rusko-americké vzťahy sú dôležité pre oba naše národy a celé svetové spoločenstvo".

Za "úplný nezmysel" a "fejk" Peskov označil správy médií, že Kremeľ údajne nariadil federálnym televíznym kanálom v Rusku, aby znížili objem pochvalných správ o prezidentovi Trumpovi. Uviedol, že elektronické i tlačové médiá v Rusku si svoju redakčnú politiku určujú úplne samostatne. "Podobné tvrdenia sú len ďalšími falošnými správami," dodal Peskov.
 

Viac o téme: RuskoUSADonald TrumpVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu