Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Predpoveď Trumpovho hlavného stratéga: Tu končí sranda, ideme do vojny, o tom niet pochýb!

Stephen Bannon Zobraziť galériu (5)
Stephen Bannon (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA - Riaditeľ okrajové médium, dnes je z neho hlavný stratég najmocnejšieho muža na svete. Jeho niektoré myšlienky a názory naháňajú strach. Ešte pred nástupom na svoju novú funkciu v administratíve Donalda Trumpa, vyslovil vety, ktoré vystrašia svet. Keď mu bude americký prezident načúvať tak ako doteraz, svet sa môže dočkať vojny.

Spojené štáty a Čína pôjdu do vojny za desať rokov kvôli ostrovom v Juhočínskom mori. "O tom nie je žiadnych pochýb." Bannon je neslávne známy v Amerike. V tom čase budú spojené Štáty v ďalšej veľkej vojne na Blízkom východe. Toto sú slová, ktoré vyriekol pred zhruba deviatimi mesiacmi nový strategický poradca Donalda Trumpa Stephen Bannon. Na jeho slová upozornil britský portál Guardian.

Predpoveď Trumpovho hlavného stratéga:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Bannon čelí obvineniam z antisemitizmu. Preslávil sa najmä ako šéf konšpiračného a pravicového portálu Breibart. Počas toho, ako viedol konzervatívny portál Breitbart (ktorý počas jeho šéfovania nabral nacionalistický aanti-establišmentový smer a nehanbil sa ani za šírenie konšpirácií), objavili sa na ňom články, v ktorých označil komentátora Billa Cristola ako „odpadlíckeho žida“ a stĺpčekárku Anne Applebaumovú za „poľskú, židovskú, americkú elitárku“.

Predpoveď Trumpovho hlavného stratéga:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Vo svojich rádiových šou si nedával servítku pred ústa. Podľa neho sú dvaja najväčší nepriatelia USA Čína a Islam. „Pôjdeme do vojny v Juhočínskom mori za 5 či 10 rokov,“ povedal v marci 2016. „O tom nie je pochýb. Robia statické lietadlové lode a umiestňujú tam rakety,“ povedal o Číňanoch Bannon.

Reč je o sporných ostrovoch Senkaku či Diaoyu. Písali sme o nich už pred vyše rokom. „Máte tu expanzionistický islam a expanzionistickú Čínu. Správne? Sú motivovaní. Sú arogantní. Sú na pochode. A myslia si, že židovsko-kresťanský Západ je na ústupe,“ povedal Bannon vo februári 2016. Denník Guardian poznamenáva, že keď inaugurovali Donalda Trumpa, Číňania sa nechali počuť, že vojna s USA je možná.

Stephen Bannon
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Podľa Bannona sa Číňania viac než čohokoľvek boja kresťanstva. Proti Bannonovi svedčila na súde aj jeho exmanželka Mary Louise Piccardová. Tá sa okrem toho, že ju Bannon mal napadnúť, vyjadrila aj k jeho rasistickým poznámkam. Podľa nej povedal, „že nemá rád židov“ a nechcel, aby jeho dve dcéry s nimi chodili do školy. Aj bývalý zamestnanec Breitbartu, redaktor Ben Shapiro, obvinil celú stránku z podporovania rasizmu a antisemitizmu.

„Je ľahké pochopiť, prečo Ku Klux klan berie Trumpa ako svojho šampióna, keď Trump za svojho hlavného poradcu zvolil jedného z popredných propagátorov myšlienok o nadradenosti bielej rasy,“ vyjadril sa k Bannonovmu vymenovaniu Adam Jentleson, hovorca lídra senátnej menšiny Harryho Reida.

Viac o téme: Donald TrumpStephen BannonHlavný stratég
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu