Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Sedem ľudí vyliezlo na žeriav: Protest, vyzývajú na odpor voči Trumpovi

Siedmi protestujúci vyliezli na 82 metrov vysoký žeriav na stavenisku v centre metropoly USA Washington. Zobraziť galériu (3)
Siedmi protestujúci vyliezli na 82 metrov vysoký žeriav na stavenisku v centre metropoly USA Washington. (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Hovorca environmentálnej organizácie Greenpeace dnes oznámil, že siedmi protestujúci, ktorí vyliezli na 82 metrov vysoký žeriav na stavenisku v centre metropoly USA Washington len niekoľko budov od Bieleho domu, vyzývajú na odpor proti novému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Hovorca Greenpeaceu Travis Nichols dodal, že skupina siedmich protestujúcich plánovala rozvinúť transparent s rozmermi 21 metrov x 11 metrov s textom "Vzdorujte". Hovorca dodal, že je to pokračovanie protestov, ktoré sa začali už Trumpovou inauguráciou 20. januára.

FOTO Sedem ľudí vyliezlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

FOTO Sedem ľudí vyliezlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Kapitán Robert Glover z washingtonskej Metropolitnej polície dnes dopoludnia novinárov informoval, že policajtov privolali na miesto, teda na roh 15. ulice a ulice L Street, kde našli troch ľudí, ktorí nemali povolenie zdržiavať sa v lokalite okolo žeriavu. Kapitán dodal, že na žeriave sa teraz nachádzajú ešte ďalší štyria ľudia a všetci sú prepojení s Greenpeaceom.

Viac o téme: ProtestDonald TrumpGreenpeace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu