Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Teroristický útok v Egypte: Šesť mŕtvych!

(Zdroj: topky)

KÁHIRA - Explózia bomby umiestnenej v koši pri stanovišti bezpečnostnej kontroly v egyptskom hlavnom meste Káhira si vyžiadala životy šiestich policajtov a ďalších troch zranila. Podľa televízie Al Jazeera utrpelo ujmu na zdraví aj niekoľko civilistov.

Šesť policajtov bolo dnes zabitých a traja sa zranili pri výbuchu bomby, ktorú niekto vložil do odpadkového koša, informovali bezpečnostné zdroje a štátne médiá.

Podľa správ polície a prokuratúry došlo k explózii pri policajnom kontrolnom stanovišti v blízkosti mešity, na ulici, ktorá vedie k pyramídam.

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Pri výbuchu sa zranili aj najmenej štyria civilisti. Úrady zatiaľ nezverejnili, čo explóziu spôsobilo. Podľa všetkého však jej terčom boli práve príslušníci bezpečnostných zložiek.

Policajti a vojaci sú v Egypte často obeťami útokov islamských radikálov. Ich skupiny sa ale väčšinou sústreďujú na bezpečnostné zložky pôsobiace na Sinajskom polostrove. Väčšina z týchto radikálov sú priaznivci bývalého prezidenta Muhammada Mursího a svoju činnosť znásobili po jeho zvrhnutí v roku 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu