Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najotrasnejší prípad zo školských lavíc: Učiteľka sa chcela zbaviť žiačky, diabolský plán ako

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

KYJEV - Ukrajinská polícia zadržala v Charkove na východe krajiny učiteľku, ktorá sa vraj za čiastku zodpovedajúcu takmer 10-tisíc eurám pokúšala predať trinásťročné dievča zo sirotinca, kde pedagogička pôsobila. Dievča sa malo stať zdrojom orgánov na transplantáciu, oznámil v utorok ukrajinský minister vnútra. Za obchodovanie s ľuďmi hrozí žene až 15 rokov väzenia. Učiteľkin manžel, sám bývalý policajt, ​​o verzii úradov pochybuje a tvrdí, že manželka sa stala obeťou provokácie.

Dovolenka v Grécku sa zmenila na horor: Priateľ predal zamilovanú tínedžerku (14) pasákom

"To ani nie je človek. Chytili ju, ale je pokojná. Ani nie je v rozpakoch," napísal Arsen Avakov na sociálnej sieti o podozrivej učiteľke (52) ukrajinského jazyka a literatúry, ktoré vyučovala v detskom domove pre siroty a deti z rozvrátených rodín v Charkovskej oblasti.

"Skúšala predať svoju žiačku za 10.000 dolárov. Vyberala si kupca, dohadovala. Navrhovala, že dievča privedie na určené miesto a posadí ju do auta ku kupcovi. Keď sa kupec zaujímal o zdravie dieťaťa s tým, že ide o odobratie orgánov, tak za tisícku hrivien (asi 37 eur) priniesla fotku dievčaťa a zdravotnú dokumentáciu," vykreslil minister podľa agentúry Ukrinform.

Policajti sa podľa ministra dopočuli o úmysloch učiteľky pred štyrmi mesiacmi a začali sa o vec zaujímať. Nenápadne zaistili aj ochranu dieťaťa. Učiteľku potom "chytili pri čine", keď dievča priviedla ku "kupcovi" a prevzala peniaze. "Teraz ju vypočúvajú vyšetrovatelia a žena čaká na súd," dodal Avakov.

Podľa ukrajinského webu Fakty.ua Galinu Kovalenkovú zatkli v pondelok a všetci jej kolegovia sú v šoku. "Mala dlhy, ale nikto neverí, že by bola schopná niečoho takého," vyhlásila jedna z nemenovaných kolegýň z bývalého sirotinca, ktorý sa podľa serveru už pred časom premenil na výberovú školu pre nadaných žiakov.

"Na manželku ušili búdu," tvrdí učiteľkin muž, ktorý je sám bývalý policajt. Žena sa podľa neho pravdepodobne snažila nájsť adoptívnych rodičov pre dievča z veľmi chudobných pomerov, ktorému už obstarala internátne ubytovanie, ale zrejme sa stala obeťou policajnej provokácie, nachystanej v snahe vyvolať "veľký prípad".

Britská stanica BBC pripomenula predchádzajúce správy o zločineckých sieťach vo východnej Európe venujúcich sa lukratívnemu obchodu s ľudskými orgánmi. V roku 2013 súd zriadený Európskou úniou v Kosove odsúdil päť ľudí za vykonanie desiatok nelegálnych transplantácií v Prištine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu